Social

De ce se închid magazinele la ora 18.00. Explicațiile lui Raed Arafat: Trebuie să ne adaptăm!

De ce se închid magazinele la ora 18.00. Explicațiile lui Raed Arafat: Trebuie să ne adaptăm!

De ce se închid magazinele la ora 18.00. Raed Arafat a explicat la finalul ședinței în care s-au hotărât noile restricții cum trebuie să procedeze românii care vor să își facă cumpărăturile în conextul închiderii magazinelor la ora 18.00 și intrarea în vigoare a restricției de circulație la ora 20.00.

„Am să vă spun sfatul pe care îl dau. În primul rând, am menționat să fie și un ordin al ministrului sănătății și al ministerelor de resort, probabil Ministerul Economiei, care vor stabili inclusiv care sunt regulile, numărul de persoane în magazin și în spațiul respectiv și cum se va controla acest lucru. Dar, pentru că sunt convins că vor fi multe discuții aici, când ai ajuns la faza la care la ora 18.00 se închide magazinul și la ora 20.00 trebuie să fii acasă, înseamnă că ești în faza în care agenții economici trebuie să se gândească la telemuncă, trebuie să se gândească la decalarea programului de muncă.

Regulile sunt prevăzute, trebuie doar respectate

De ce se închid magazinele la ora 18.00. Asta nu înseamnă că noi muncim normal până la ora 18.00, după care toată lumea este la magazin. Înseamnă că trebuie să ne adaptăm, acest program trebuie să ne trimită către o adaptare la locul de muncă pentru a reduce contactul și acolo. Regulile sunt prevăzute, trebuie doar respectate. Dacă faci acest lucru, pot să găsești și momentul în care te duci la magazin nu neapărat la ora 17.55, poți să desemnezi ziua în care te duci, că nu vei merge în fiecare zi”, a spus Raed Arafat.

Guvernul a stabilit ca circulația cetățenilor să se facă până la ora 20:00 și magazinele să se închidă la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în zonele unde rata de infectare este mai mare de 4 la mia de locuitori.

În cazul zonelor cu o incidență mai mare de 7,5 la mia de locuitori aceste restricții se vor aplica în toate zilele săptămânii.