Diverse

De ce se nasc mai mulți bebeluși pe 26 septembrie decât în orice altă zi

De ce se nasc mai mulți bebeluși pe 26 septembrie decât în orice altă zi

Ziua de 26 septembrie marchează Ziua Națională a Bebelușului, ziua în care în Marea Britanie se nasc mai mulți copii decât în orice altă zi a anului.

De ce se nasc mai mulți bebeluși pe 26 septembrie decât în orice altă zi

Potrivit thortful.com, pe 26 septembrie se nasc în medie aproape 2.000 de copii în fiecare an.

Aceasta este cea mai populară zi de naștere pentru copii, urmată de 25 septembrie (1.965 de nașteri) și 24 septembrie (1.958 de nașteri)

Un purtător de cuvânt al thortful.com a declarat pentru The Mirror:„Dacă ziua ta de naștere va fi în septembrie, este clar că părinții tăi au avut un Crăciun foarte fericit.”

„Totuși, nu vă temeți, deoarece împărtășiți aceeași experiență cu mii de alte persoane din întreaga lume, experiența de a vă naște în septembrie”.

Thortful.com, o afacere care vinde cărți și cadouri, sărbătorește această zi prin vânzarea de felicitări aniversare pentru cei care se nasc pe 26 septembrie. Andy Pearce, co-fondator și director executiv, a declarat: „La thortful sărbătorim toate zilele de naștere și este minunat să auzim vestea că alte mii de zile de naștere vor fi create de părinții care așteaptă Crăciunul.”

Potrivit statisticilor naționale, opt dintre primele 10 cele mai populare date de naștere sunt la sfârșitul lunii septembrie, iar celelalte două sunt în octombrie.

Explicații pentru faptul că se nasc atât de mulți copii la sfârșitul lunii septembrie

Părinții care își propun să își nască copilul spre sfârșitul lunii septembrie ar putea urmări să se coordoneze cu începutul noului an, potrivit unui raport ONS.

Celelalte motive ar putea fi faptul că există un număr mai mare de bebeluși concepuți în această perioadă, deoarece mulți oameni sunt liberi de la serviciu și au o stare de spirit de sărbătoare.

Care sunt cele mai puțin populare zile pentru a naște

Deloc surprinzător, cea mai puțin frecventă zi de naștere a unui copil este 29 februarie, deoarece această zi apare doar o dată la patru ani.

O altă zi nepopulară pentru a da naștere este 1 aprilie, acest lucru se poate datora „Ziua Păcălelilor” (April Fool’s Day), potrivit ONS.

Ce celebrități s-au născut pe 26 septembrie

Printre celebritățile care au văzut lumina zilei pe 26 septembrie se numără: jucătoarea de tenis – Serena Williams, cântăreața – Olivia Newton John și youtubera – Lilly Singh.