Social

De la secetă la grindină. Ploile torențiale au făcut probleme în unele zone din țară

De la secetă la grindină. Ploile torențiale au făcut probleme în unele zone din țară. În câteva localități din județul Vâlcea a bătut grindina, numeroase culturi fiind distruse. De asemenea, în județul Dâmbovița a plouat cu piatră.

Grindina căzută în mai multe localităţi a format pe alocuri covor de gheaţă, încât părea că a nins. Una dintre localităţile lovite de ploaia cu gheaţă este Pucioasa. ”Aici, în câteva minute s-a întunecat, toată curtea noastră este patinoar. Ne-a distrus absolut tot, de la gazon, tot ce înseamnă floare, tot ce înseamnă grădină de zarzavat.” a spus un localnic.

De la secetă la grindină

O altă localitate asupra căreia s-a abătut grindina este comuna Vulcana Pandele.  A fos o ploaie cu grindină cam de un centimetru diametru. Gheaţa s-a așezat în strat gros de a putut fi luată cu lopata.

Până diseară, la ora 23:00, este valabilă o informare meteorologică de vreme rea în sudul, centrul şi sud-estul ţării, precum şi la munte. Sunt posibile ploi torenţiale cu tunete şi fulgere, vijelii şi grindină. De asemenea, sunt în vigoare atenţionări de inundaţii cod portocaliu şi galben, care vizează mai multe râuri din jumătatea de sud a ţării