Economic

De la vehicule electrice la mașini zburătoare. Primul model ar urma să debuteze pe piață în 2024

De la vehicule electrice la mașini zburătoare. Primul model ar urma să debuteze pe piață în 2024

De la vehicule electrice la mașini zburătoare. Primul model ar urma să debuteze pe piață în 2024 a anunțat unul dintre cei mai mari producători de mașini electrice. Producătorul chinez de automobile electrice Xpeng investește în mașini zburătoare.

Mașina zburătoare urmează a fi dezvoltată de subsidiara HT Aero a companiei. Producătorul anunță că automobilul va fi capabil să opereze și pe șosele publice. Automobilul zburător va fi realizat din materiale ușoare și va avea rotoare pliabile.

Conform CNBC, producătorul a prezentat o imagine cu vehiculul, dar a precizat că designul ar putea fi schimbat pe parcurs.

Mașinile zburătoare din filmele SF prezente pe șosele în viitorul apropiat

HT Aero este susținută de Xpeng și de către fondatorul sau, He Xiaopeng. Compania chineză a atras recent fonduri suplimentare în valoare de 500 de milioane de dolari.

Mașinile zburătoare au generat mult interes în ultima vreme. AirCar, vehiculul dezvoltat de compania Klein Vision, a zburat cu succes între două orașe din Slovacia. Mașina a petrecut 35 de minute în aer, timp în care a parcurs distanța dintre Nitra și capitala Bratislava.

Anul trecut un alt producător de mașini zburătoare, PAL-V din Olanda, a obținut permisiunea de a-și testa vehiculul Liberty pe drumurile europene.

Primul stat din lume care le-a permis mașinilor zburătoare să circule pe drumurile publice a fost New Hampshire din SUA.

Și analiștii băncii americane Morgan Stanley estima, la sfârșitul anului 2018, că piața mașinilor zburătoare va avea, într-un scenariu optimist, o valoare de 2.900 de miliarde de dolari în 2038. Evoluția actuală demonstrează că este posibil ca estimările vor fi cu mult depășite