Info Actual > Economic > De necrezut! Cel mai scump coș de cumpăraturi nu este în București
Economic

De necrezut! Cel mai scump coș de cumpăraturi nu este în București

Coronavirus descoperit in mancare!

De necrezut! Cel mai scump coș de cumpăraturi nu este în București. Coșul de cumpărături are prețuri diferite în funcție de oraș, arată date ale Institutului Național de Statistică.

Institutul Național de Statistică(INS)a luat în calcul următoarele produse pentru componența coșului de cumpărături pentru efectuarea studiului: cartofii, morcovii, ceapa, laptele, brânza și ouăle.

Din analiza realizată de economica.net, pe baza datelor INS, a rezultat că românii cheltuie diferit pe coșul de cumpărături cu alimente de bază în funcție de orașul în care locuiesc.

Zalău, cel mai scump coș de cumpărături

Așa se face că locuitorii din Zalău au ajuns să plătească cel mai scump coș – 78,4 lei. Aceleași produse costă la Timișoara 63,5 lei, la Cluj-Napoca 68,5 lei , Bucureștiul ocupând locul patru în acest clasament cu 53 de lei.

 

Pe tipuri de produse situația stă astfel: kilogramul de cartofi costă în România între 1,13 și 2,75 lei, în funcție de oraș, iar ceapa este 2 lei la Tulcea sau Botoșani și 5 lei la Deva sau Oradea. Un alt exemplu sunt ouăle; acestea au un preț mediu de 90 de bani la Arad sau Călărași și de 1,5 lei bucata la Bacău sau Botoșani.