Social

De necrezut! Toți medicii unui spital și-au depus demisia

De necrezut! Toți medicii unui spital și-au depus demisia. Este vorba despre spitalul din Mioveni, județul Argeș. Acesta urmează să devină centru pentru toți pacienții infectați cu coronavirus. Acuzând lipsa echipamentelor de protecție, medicii și-au depus demisia în bloc, îmediat ce au aflat despre acest plan.

Autoritățile se pregătesc pentru ce este mai rău și transmit că vor să aplice modelul asiatic de tratare a cazurilor de coronavirus. Conform ProTV, doar trei demisii au fost acceptate de către managerul spitalului. „Pot să vă spun că înţeleg frica oamenilor, spitalul u a fost proiectat ca spital de boli infecţioase. Eu nu pot să-mi expun oamenii aiurea. Ei nu s-au gândit la asta”, a declarat Horia Traila, managerul spitalului Mioveni. Acesta a mai spus că are doar 60 de combinezoane, de exemplu, un num,ăr mult prea mic pentru necesarul spitalului.

Până în acest moment se ştie cu certitudine că vor exista centre COVID 19 în Hunedoara, Prahova, Braşov, Arad, Suceava şi Iaşi. În Bucureşti, pe lângă cele două Spitale de boli infecţioase, Matei Balş şi Victor Babeş, pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt trataţi şi la Spitalul Colentina, dar vor fi primiţi în curând şi la Maternitatea Filantropia.