Showbiz

De pe podiumurile din Moldova, pe scenele din România: Delia, la cei șase ani, este fotomodel și actriță

De pe podiumurile din Moldova, pe scenele din România: Delia, la cei șase ani, este fotomodel și actriță
Foto: Facebook Natalia Chicu

Totul a început ca o joacă, atât pentru Delia-Elisa Chicu, născută la Chișinău, cât și pentru părinții ei. Ea a început să cocheteze cu modelling-ul la patru ani și acum are șase ani. După doi ani de activitate intensă, micuța moldoveancă este astăzi fotomodel și actriță. Și mai are încă două alte pasiuni. În vară, împlinește șapte ani, motiv pentru care se pregătește pentru a merge, din toamnă, la școală, în clasa întâi.

De pe podiumurile din Moldova, pe scenele din România: Delia, la cei șase ani, este fotomodel și actriță

Cariera lui Delia Elisa a început imediat după înscrierea la Școala ”IO Models School by Inga Ojog”, școală de Modelling și Teatru din Republica Moldova. Împreună cu colegii din școală, dar și coordonatoarea lor, Delia Elisa a urcat și pe scena de la ”Românii au talent”.

Cu ei (școala n.r.) am fost și la Românii au talent și am luat 4 de DA. Copiii noștri au ridicat sala în picioare”, povestește, astăzi, Natalia, cu mândrie.

De 1 iunie, ziua copiilor,  copiii-vedete din Republica Moldova, participă, împreună cu părinții lor, la Iași, unde este organizată o sărbătoare dedicată lor, copiilor.

Totodată, copiii-modele de la Chișinău s-au pregătit intens pentru a participa la Festivalul de Modă, care a avut loc pe 7 iunie a.c., în capitala țării lor, unde invitat de onoare, ”special guest”, cum spun ei, a fost cunoscutul creator de modă român Cătălin Botezatu.

În primăvara aceasta, după cum ne povestește Natalia, mama, Delia a participat la Săptămâna Modei, de la Iași, unde copiii au făcut un show frumos, cu povestea ”Pasărea Phoenix, înger și demon”.

În cei doi ani de activitate, Delia a apărut în diferite publicații străine din America și Marea Britanie, spune, cu bucurie în suflet, Natalia.

Ce nu facem noi pentru copii!

Câteodată mama obosește, dar … ce nu face ea pentru pasiunea copilului iubit, ca orice mamă dealtfel. ”Obosesc atât de mult că zic gata… mă opresc …”, mărturisește, oftând, mama micului model. Dar apoi, merge mai departe, așa cum face orice părinte, la un moment dat.

În ceea ce privește investiția financiară în activitatea de modelling, am întrebat-o pe Natalia dacă au sponsori. ”Noi suntem sponsori, părinții. Este greu, costisitor, dar ei îi place. Coasem costumele necesare, ori singuri, ori ne coordonăm cu șefa grupului, depinde de fiecare eveniment în parte”.

Delia cochetează cu actoria și este pasionată de dans, dar și de pictură. ”Până la a fi vedetă în adevăratul sens al cuvântului, mai are de muncit. Mama nu prea mai are timp pentru altceva sau altcineva și nu pentru că nu vreau, ci pentru că ea își dorește ceva și eu, deja, nu pot refuza”.

Mai are, alături de ea, doi băieți mari (un licean pasionat de fotbal și un student la medicină) și un soț minunat. Toți trei o susțin pentru pasiunea Deliei, îngerașul cel mic și iubit, care le aduce lumină și culoare în viața de zi cu zi.