Social

Decizia guvernului privind categoriile vulnerabile. Se deblochează bani

Decizia guvernului privind categoriile vulnerabile au fost luate azi în cadrul sedinței de guvern. Guvernul va aloca din fondul de rezervă sumele necesare achiziției de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online, de asemenea, fondurile necesare pentru distribuirea gratuită a măştilor de protecție către persoanele din categoriile vulnerabile.

În deschiderea ședinței de guvern, în desfășurare la această oră, premierul Ludovic Orban a stabilit ca până mâine instituțiile abilitate să prezinte măsurile necesare în perspectiva trecerii de la starea de urgenţă la cea de alertă și a enumerat câteva dintre domeniile vizate.

Ludovic Orban: ”Prelungirea şomajului tehnic pentru companiile care încă sunt sub restricţie sau pentru companiile care încă din motive obiective nu pot să îşi pornească activitatea. Sigur, concediul pentru părinţi, care trebuie prelungit până la finalul anului şcolar, sunt multe alte prevederi care trebuie prelungite şi dincolo de situaţia de urgenţă. De asemenea, mâine vom avea, toate ministerele economice, o întâlnire pentru a definitiva practic planul de măsuri economice, pentru a asigura revenirea cât mai rapidă la normalitate şi o dezvoltare economică rapidă.”

 

Ludovic Orban a precizat că toate măsurile astfel stabilite vor fi supuse dezbaterii publice înainte de a fi adoptate.