Economic

Decizia luată de Euroins în contextul crizei de pe piața asigurarilor RCA

Decizia luată de Euroins în contextul crizei de pe piața asigurarilor RCA

O companie de asigurări din România este mai puternic decât niciodată. Conform celor transmise de către Acționarii Euroins România, compania a luat o decizie importantă în contextul crizei de pe piața asigurarilor RCA.

Acționarii Euroins România au aprobat în unanimitate de voturi o nouă majorare de capital în valoare de peste 120 de milioane de lei. Este a treia majorare de capital făcută Euroins România în ultimele luni. Înainte de această majorare de capital, cel mai recent audit arăta că Euroins România îndeplinește toți indicatorii financiari stabiliți de lege, cerința de capital de solvabilitate fiind de 118,5% și acoperirea cerinței de capital minim de 278,4%.

Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, investiție de până la 30 de milioane de euro

Mai mult, Euroins România va beneficia de o a patra majorare de capital după ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Eurohold, proprietarul Euroins Euroins Insurance Group, au semnat un acord prin care BERD preia un pachet minoritar de acțiuni. Investiția Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare va fi de până la 30 de milioane de euro. De asemenea, Еurohold, proprietarul Euroins, va participa la procedura de majorare a capitalului cu o injecție suplimentară de capital de până la 12 milioane EUR.

Construim noi produse de asigurare non-RCA

„Această infuzie de capital indică angajamentul pe termen lung al acționarilor și investitorilor față de Euroins România și piața de asigurări din România. Euroins este mai puternic decât niciodată și întreaga echipă investește timp și energie, astfel încât transformările la care asistați să fie de durată. Construim noi produse de asigurare non-RCA, ne-am întărit echipa, avem o nouă abordare cu clienții, subliniem că toate eforturile aduc valoare adăugată în viața clienților. Toate aceste eforturi sunt făcute pentru că avem o strategie publică prin care dezvoltăm cât de mult putem zona non-RCA a companiei”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, a fost aprobată și o strategie prin care Euroins România planifică o campanie de recrutare a specialiștilor, atât în ​​zona de top management cât și middle management, cu accent pe îmbunătățirea produselor de asigurare non-RCA și lansarea de noi asigurări.