Info Actual

Info Actual > Politică > Decizia luată de Grecia după ce a scăpat de virusul ucigaș
Politică

Decizia luată de Grecia după ce a scăpat de virusul ucigaș

Decizia luată de Grecia după ce a scăpat de virusul ucigaș. Pandemia de coronavirus în Grecia înregistrează un trend negativ. Astăzi au fost raportate numai două noi cazuri pozitive şi două decese a unor pacienți aflați la unități de Terapie iIntensivă, dintre cei 2.836 de pacienți testaţi pozitiv.

Ca urmare a acestor rezultate încurajatoare, Guvernul de la Aena a hotărât să mai facă de astăzi un pas spre aşa-numita normalitate.

Decizia luată de Grecia după ce a scăpat de virusul ucigaș. Cu paşi lenţi, dar siguri, viaţa economică şi socială a ţării îşi reia ritmul afectat de pandemia de coronavirus. Bisericile şi-au redeschis uşile de ieri, cu participarea credincioşilor, dar şi cu respectarea măsurilor de protecție necesare pentru a participa la slujbe și la ceremoniile religioase. Iar mall-urile i-au întâmpinat astăzi pe tineri cu reduceri la prețuri.

De astăzi s-au permis deplasările pe întregul teritoriu continental al țării cu toate mijloacele de transport disponibile și cu toate măsurile de distanţare socială necesare.

S-a permis, de asemenea, deplasarea în insulele Evia şi Creta, nu însă şi în celelalte insule, care sunt programate pentru 25 mai să îşi reia legătura cu regiunile continentale ale țării.

Toate călătoriile cu mijloacele de transport public de persoane vor fi operate în conformitate cu protocoalele sanitare și la jumătatea capacităților de transport.

Elevii gimnaziali şi din clasele 1 și 2 de liceu s-au întors în bănci până pe 12 iunie, când se va încheia oficial anul școlar. Tot astăzi stânca sacra Acropole, împreună cu peste alte 200 de situri arheologice în aer liber s-au deschis în întreaga ţară, dar este permis accesul simultan al unui număr redus de turiști, cu respectarea unor registre de distanţare socială.

Evenimentul a fost salutat şi de presa internatţională, ceea ce creează un optimism sporit la Atena, că gestionarea reuşită a pandemiei în Grecia și pregătirea la timp a sectorului turistic în condiţii de distanţare socială şi siguranţă sanitară ar putea salva sezonul turistic de vară, dar şi o bună parte a economiei elene, în condițiile în care întregul lanţ valoric din turism este interconectat, de la feriboturi la alţi operatori, precum companiile aeriene, hoteluri și camere de închiriat, până la bar-cafe și taverne pe malul mării.

De această relaxare, însă, vor beneficia chiar şi penitenciarele, şi închisorile. Deţinuţii vor putea primi vizite, alimente şi îmbrăcăminte din afară şi vor putea urma cursurile de învățământ, activitățile educative și cursurile de formare profesională suspendate în ultimele două luni, iar personalul va beneficia de zile libere sau de concediu, potrivit RRA.