Info Actual > Economic > Decizia luată de Renault privind fabricația Dacia Duster 3. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de peste 30 de ani
Economic

Decizia luată de Renault privind fabricația Dacia Duster 3. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de peste 30 de ani

Decizia luată de Renault privind fabricația Dacia Duster 3. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de peste 30 de ani

Decizia luată de Renault privind fabricația Dacia Duster 3 a fost anunțată de șefii grupurilor Renault și DACIA care au venit cu aproximativ o lună în urmă în țara noastră pentru a anunța în mod oficial această schimbare majoră.

DACIA Duster 3 este ar trebui să fie viitorul model de SUV la care DACIA lucrează în această perioadă, noua mașina fiind dezvoltată cu așteptări extrem de mari din partea publicului. Ceea ce nu foarte multă lume știe este că DACIA Duster 3 nu va mai fi dezvoltată în centrele de proiectare din Franța ale Renault și DACIA.

Tot ce ține de dezvoltarea DACIA Duster 3, de la design, tehnologie, partea de inginerie, producție, va fi făcută exclusiv în România, o premieră pentru un model atât de important de SUV, dar aceasta este și o șansă pentru angajați din România. Astfel inginerii din România ai DACIA Duster 3 au preluat în totalitate în România, acum mai bine de o lună de zile, proiectarea noului model.

DACIA Duster 3: Acest lucru nu s-a mai întâmplat de peste 30 de ani

DACIA Duster 3 va fi o mașină extrem de importantă pentru viitorul gamei de mașinii produse de către cei de la DACIA, iar asta pentru ca reprezintă una dintre cele mai mari schimbări pe care grupul Renaul le face.

Dezvoltarea acestora în România va da șansa echipelor de designeri, ingineri, etc, din România să demonstreze cât de pregătite și talentate sunt.

DACIA Duster 3 este în dezvoltare cu peste de 6700 de angajați ai Uzinelor DACIA, adică peste jumătate din forța totală de muncă din România, dar desigur ca fiecare e implicat parțial și nu tot timpul au anunțat oficioali ai companiei. Chiar și așa, asta ne arată cât de uriașă este munca de a face un nou model de SUV, care va avea 6 versiuni ce vor fi produse ăn 4 fabrici distincte, în final, deci DACIA Duster 3 este un proiect care trebuie coordonat de către angajații din România fără cusur.

DACIA Duster 3 ar trebui sa fie prezentat undeva prin 2023 de către cei de la DACIA, cu lansare probabilă în 2024, astfel ca așteptările sunt uriașe din toate punctele de vedere acum.