Lifestyle

Decizie controversată! Cristi Puiu s-a retras din juriul Festivalului de Film de la Veneția

Decizie controversată! Cristi Puiu s-a retras din juriul Festivalului de Film de la Veneția

Decizie controversată! Cristi Puiu s-a retras din juriul Festivalului de Film de la Veneția.

Organizatorii celei de-a 77-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția, ce se va desfășura în perioada 2-12 septembrie, au anunțat marți că regizorul Cristi Puiu nu va mai face parte din juriu. Componența juriului este următoarea:

  • Cate Blanchett (Australia), actriță, președintele juriului
  • Matt Dillon (SUA), actor
  • Veronika Franz (Austria), regizor și scenarist
  • Joanna Hogg (Marea Britanie), regizor și scenarist
  • Nicola Lagioia (Italia), scriitor
  • Christian Petzold (Germania), regizor și scenarist
  • Ludivine Sagnier (Franța), actriță.

Cristi Puiu a declarat pentru cristoiublog.ro, că s-a retras din juriul Festivalului de Film de la Veneția, pentru că „așa e mai bine”.

„Decizia am luat-o mai demult, imediat după ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat după Cluj. Nu am vrut să merg cu scandalul după mine. Presa speculează orice și atunci tot festivalul s-ar fi transformat într-o discuție nesfârșită despre mască. În 15 august, în publicația indiewire.com a apărut un articol despre mine.

L-am sunat pe Barbera și i-am spus despre articol. L-a citit și s-a arătat intrigat, a spus că așa ceva este inadmisibil. M-a asigurat că dacă mă simt confortabil să merg, el nu are nimic împotrivă. Iar eu am decis că este mai bine să nu merg. Mai ales că discuția a fost deturnată, am mai spus asta”, a declarat acesta.

Din păcate, în România presa a prezentat știrea accentuând pe faptul că celebrul regizor ar fi fost dat afară din juriul Festivalului de Film de la Veneția. Se speculează că Puiu nu mai este jurat, în urma scandalului de la TIFF.

Reamintim că regizorul Cristi Puiu a avut un discurs anti-dictatură, în cadrul festivalului de film de la Cluj Napoca. În presă, însă, discursul a fost prezentat ca fiind unul anti-mască.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *