Economic

Decizie hypermarket! Program exclusiv pentru vârstnici și cadre medicale

Decizie hypermarket! Program exclusiv pentru vârstnici și cadre medicale. Operatorul a luat decizia de a modifica programul hypermarketurilor sale, în concordanță cu noile măsuri anunțate de către autorități și intrate în vigoare de astăzi, care limitează circulația persoanelor pe timp de noapte și pentru a putea veni în întâmpinarea persoanelor vârsnice și cadrelor medicale.

07.30 -8.00, acces doar pentru persoanele vârstice și cadre medicale

Astfel, toate magazinele Cora vor fi deschise între orele 07:30 – 20:30. Precizăm că accesul între orele 07:30 – 08:00 este dedicat persoanelor vârstnice, de peste 65 de ani, precum și cadrelor medicale. Măsura a fost luată pentru a evita aglomerarea în special pentru aceste categorii, prima fiind mai expusă, iar cea de-a doua fiind la datorie, în prima linie a spitalelor, timp îndelungat.

De asemenea, pentru a se asigura că după închiderea magazinelor, tot personalul și consumatorii au timp suficient să ajungă la casele lor, înainte de intrarea în vigoare a interdicției de circulație programul de funcționare este până la oara 20.30.

Cora România se alătură celorlalte lanțuri de magazine care activează în domeniul alimentar și asigură consumatori că au stocuri,  aprovizionează continuu și dacă apar discontinuități la unele produse, acestea sunt temporare.

Hypermarketul nu s-a luat măsura raționalizării produselor. Punctual, în unele magazine s-a instituit o limită rezonabilă, chiar generoasă, pentru unele produse, măsură luată doar pentru a descuraja specula și pentru a asigura cât mai mult timp marfa la raft, pentru cât mai mulți clienți.

 

Măsuri stricte de igienă și prevenție

Cora România face un nou apel către consumatori să înțeleagă că prioritatea absolută este siguranța și îi rugă să evite aglomerarea. Pentru a putea respecta recomandările oficiale de a păstra cel puțin 2 metri distanță între clienți, Cora își rezervă dreptul de a temporiza accesul în magazin, dacă este necesar, la grupuri de câte 50 de persoane, cozile fiind formate în afara acestuia.

În privința măsurilor de igienă și prevenție, hypermarketul anunță că au fost achiziționate măști, mănuși, dezinfectante și au intensificat igienizarea magazinelor, conform reglementărilor si recomandărilor autorităților. Sunt curățate în mod constant, cu o frecvență mult mai mare decât în mod obișnuit cărucioarele, coșurile, suprafețele magazinelor și zona caselor de marcat.

Din 17 martie 2020, au fost instalate paravane de plexiglass în zona caselor de marcat, pentru o mai bună protecție a casierelor, care sunt expuse contactului prelungit cu publicului. Casierele au, de asemenea, setul propriu de dezinfectant, în timp ce clienții au la dispoziție mai multe puncte de dezinfectare în magazin. De asemenea, în magazine sunt disponibile mănuși de unică folosință, atât pentru clienți, cât și pentru angajați.