Lifestyle

Decizie importantă pentru transportatori! Se închide Drumul Național 1

Decizie importantă pentru transportatori! Este ultima zi cu trafic greu permis pe Drumul Național 1 între Ploiești și Brașov, măsură excepțională aplicată în perioada stării de urgență pentru a facilita circulația camioanelor în contextul traficului redus din aceste două luni.

De mâine, însă, după ce expiră starea de urgență, transportatorii vor putea circula pe acest drum numai în timpul nopții, de luni până joi. Transportatorii vor reveni pe ruta DN 1A. Aceștia urmează să întâmpine probleme în trafic, deoarece sunt programate lucrări de reabilitare a drumurilor pe mai multe segmente. Șoferii camioanelor vor trebui să ocolească anumite zone sau să circule cu prudență.

Drumul Național 1, pe segmentul dintre Braşov şi Sibiu, se asflatează în zona localităţii Arpaşu, lângă intersecţia cu DN 7C Transfăgărășan. Atenție la semnalizarea lucrărilor, se reface un tronson de 11 km.

Tot pe DN 1, dar la Podul de la Turda, la kilometrul 444, în județul Cluj, săptămâna viitoare ar putea începe lucrările de reparații, până atunci circulația se desfășoară alternativ, cu semafoare.

Pe DN 2, între București și Suceava, asfaltări aproape de final în zona municipiului Râmnicu Sărat, kilometrul 148, în județul Buzău. Atenție la ieșirea din Râmnicu Sărat spre Brăila, la Râmnicelu, pe DN 22, se menține carantina. Camioanele sunt deviate pe DN 2B Buzău-Brăila, iar autoturismele merg pe un drum județean, în acest caz pentru traficul uşor ocolul nu este mare.

Pe DN 7, Valea Oltului, lucrări la Bujoreni, kilometrul 184, la Brezoi, kilometrul 205, la Câineni, kilometrul 234, cu trafic la paletă și semaforizat la râul Vadului, la kilometrul 238, unde sunt lucrări de consolidare.

Și pe Autostrada Soarelui, Bucureşti-Constanța, se toarnă stratul de uzură la Podul Fetești, kilometrul 144. Estimarea pentru ridicarea restricțiilor de la Podul Fetești, mâine, cel târziu seara.