Lifestyle

Decizie incredibilă. Garcea și Robi din „Las Fierbinți”, fără uniformele de polițist?

Decizie incredibilă.  Garcea și Robi din „Las Fierbinți”, fără uniformele de polițist?

Decizie incredibilă. Garcea și Robi din „Las Fierbinți” ar putea rămâne fără uniformele de polițist care i-au consacrat și i-au adus mai aproape de inimile fanilor. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Executivul va adopta un proiect de Hotărâre aflat acum în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Proiect de Hotărâre aflat acum în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne

Proiectul pentru modificarea Hotărârii GuvernulMAIui nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti. Dacă va fi abrogat, înseamnă că uniformele de poliţist nu vor mai putea fi închiriate pentru activităţi culturale şi filmări.

Care este adevăratul motiv? Preţul de închiriere nu acoperă costul de achiziţie al articolelor de echipament, iar articolele închiriate nu mai pot fi distribuite ulterior poliţiştilor, pentru că se deteriorează.

În acest sens, producătorii de film nu vor putea fabrica replici ale uniformelor de poliţie. O asemenea activitate va fi pedepsită de viitoarea reglementare.

„La articolul 10 se menţionează că uniforma poate fi închiriată persoanelor juridice pentru activităţi culturale şi filmări. Această posibilitate grevează bugetele unităţilor de poliţie, întrucât tarifele de închiriere nu acoperă costul de achiziţie al articolelor de echipament deoarece uniformele odată închiriate, datorită varietăţii de talii şi mărimi, nu mai pot fi reutilizate pentru alte închirieri. În plus, articolele închiriate nu mai pot fi distribuite ulterior poliţiştilor deoarece nu se mai află în starea calitativă „nou”, constituindu-se într-un stoc de materiale care nu mai sunt utile unităţii de poliţie”, se precizează în expunerea de motive a proiectului, citează adevărul.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *