Info Actual > Social > Decizie luată de Anglia referitoare la pașaportul COVID
Social

Decizie luată de Anglia referitoare la pașaportul COVID

Decizie luată de Anglia referitoare la pașaportul COVID

Guvernul britanic a anunţat extinderea campaniei de vaccinare şi la copii de peste 12 ani, iar persoanele vulnerabile şi cele de peste 50 de ani vor avea acces de săptămâna viitoare la a treia doză de vaccin anti-COVID care să le întărească imunitatea.

Premierul Boris Johnson a declarat că vaccinarea rămâne în centrul strategiei de combatere a pandemiei peste iarnă şi a exclus pentru moment impunerea de restricții care să afecteze deschiderea economiei.

Decizie luată de Anglia referitoare la pașaportul COVID

În timp ce Scoția a anunțat că introduce pașapoartele COVID începând de luna viitoare pentru locații aglomerate, precum cluburile de noapte sau stadioane, Boris Johnson a spus că în Anglia, pașapoartele COVID nu vor fi introduse deocamdată, însă guvernul are și un plan de rezervă.

Boris Johnson: ”Planul B – nu vedem în acest moment nevoia de a face obligatorii pașapoartele COVID, dar vom continua să lucrăm cu reprezentanții mediului de afaceri pentru a avea pregătită o astfel de schemă.”

 

În acest moment nu sunt clare criteriile care vor sta la baza introducerii planului B. Oamenii de știință spun că totul va depinde de numărul celor care vor ajunge în spital, în stare gravă. Prioritatea și în iarna care urmează este ca sistemul public de sănătate din Marea Britanie să nu fi copleșit din cauza bolnavilor COVID. La nivelul celor patru națiuni care formează Regatul Unit, Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, numărul infectărilor și al deceselor este în ușoară creștere. În medie, săptămâna trecută au fost înregistrate 37.000 de infectări și 140 de decese pe zi. În spital se află în acest moment peste 8.250 de britanici în stare gravă cu COVID