Lifestyle

Decizie Parchet. ÎPS Teodosie, în cazul „împărtășanie cu aceeași linguriță”

Decizie Parchet. ÎPS Teodosie, în cazul „împărtășanie cu aceeași linguriță”

Decizie Parchet. ÎPS Teodosie, în cazul „împărtășanie cu aceeași linguriță”. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a clasat plângerea penală făcută de „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”.  Asociația, prin reprezentantul legal Emil Moise l-a acuzat pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, că a împărtăşit mai mult de 100 de persoane cu aceeași linguriță.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Arhiepiscopia Tomisului, clasarea a avut loc pe 14 mai.

Parchetul a constatat că în evidența DSP Constanța nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care „să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase”. Nu au fost constatate nici existența de suspiciuni de infectare în rândul preoților din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Parchetul a mai constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.

Parchetul a dispus clasarea cauzei privind denunțul formulat, „fapta nu este de natură penală”.

„Parchetul a mai constatat și faptul că aspectele religioase și medicale, invocate în plângerea penală de domnul Emil Moise, nu sunt de natură penală. În consecință, Parchetul a dispus „clasarea cauzei privind denunțul formulat de către Asociația „Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință”, prin reprezentant legal Emil Moise, pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (art. 352, alin. 1 Cod Penal), întrucât fapta nu este de natură penală”, a mai transmis preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.