Lifestyle

Decizii ale Bisericii Ortodoxe luate acum!

Decizii ale Bisericii Ortodoxe luate acum! Bisericile ortodoxe rămân deschise în această perioadă, dar vor fi dezinfectate mai des, au anunţat preoţii din Bistriţa-Năsăud. Ca să nu îi priveze pe credincioşi de posibilitatea de a se ruga, o parte din slujbe vor avea loc în curtea bisericii, în aer liber.

La intrare în biserici, credincioșii găsesc, începând de astăzi, dezinfectant pentru mâini

Preotul Emanuel Vidican, purtător de cuvânt al Protopopiatului Bistrița: ”Noi, preoții de la Biserica de la Coroana sau Biserica Protopopiatului din Bistrița, fiind și cea mai mare din municipiu, am luat măsurile de prevenire, așa cum ne-a fost indicat de către Centrul eparhial de la Cluj. S-a dotat cu tot ceea ce a fost recomandat, cu dezinfectant, ștergem icoanele, ştergem clanțele de la ușă. Slujbele cu număr mai mare de credincioși le vom săvârși afară, iar restul, de pe săptămână, în biserică, fiindcă nu vor fi chiar așa de mulți oameni să depășim numărul de 100 de persoane.”

Credincioșii au spus că aceste măsuri sunt binevenite in contextul actual. Unii enoriași spun că ”De mult nu mai sărut icoanele şi la împărtăşit m-am dus în primele zile, când nu era nebunia asta.”  și că decizia de a face slujbele afară, in aer liber este bine venită, ”Fiecare se teme. Avem copii acasă. Şi eu am văzut, când a spus la Protopopiat că să nu mai sărutăm icoanele, să nu ne apropiem foarte tare… Face afară? E așa atunci aș veni, că stau la un metru de primul de lângă mine.”

În curtea Bisericii Protopopiatului din Bistrița, relatează Cristiana Sabău, corespondent RRA,  au fost scoase deja bănci pe care oamenii bătrâni și bolnavi să se așeze în timpul slujbelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *