Social

Declarația serii! Ministrul Sănătății: „Mai avem trei săptămâni de urcat”

Declarația serii! Ministrul Sănătății: „Mai avem trei săptămâni de urcat”. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, la Galați referitor la epidemia de coronavirus, că „mai avem trei săptămâni de urcat” și că trebuie menținute restricțiile și distanțarea socială. Acesta a mai spus că trebuie păstrate în continuare. În opinia ministrului Sănătății, va exista un trend crescător în statisticile pandemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru despre capacitatea de testare: "Testăm în jur de 3.700 ...

Cimitirul, ca și stadionul, înseamnă apropiere

„Păstrăm precauţii, păstrăm distanţa, mai avem vreo trei săptămâni de urcat”, a spus Nelu Tătaru. Tătaru a explicat de ce au fost închise cimitirele.

„Închiderea cimitirelor are aceeaşi necesitate care corespunde distanţării sociale. Orice adunare, că este cimitir, că este stadion, că este o unitate alimentară, înseamnă o apropiere. Nu a interzis nimeni, dintr-un anumit punct de vedere, că este cimitir sau altceva, a limitat acea apropiere. Gândiţi-vă că avem un moment în care avem transmiteri, dacă avem transmiteri pe suprafeţe avem şi transmiteri directe”, a mai spus ministrul.

În România, au fost înregistrate până luni, 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.