Info Actual > Culinar > Delicatesă tradițională, direct din bucătăria italiană. Astăzi, focaccia genoveză gustoasă și savuroasă
Culinar

Delicatesă tradițională, direct din bucătăria italiană. Astăzi, focaccia genoveză gustoasă și savuroasă

Delicatesă tradițională, direct din bucătăria italiană. Astăzi, focaccia genoveză gustoasă și savuroasă

Delicatesă tradițională, direct din bucătăria italiană. Astăzi, focaccia genoveză gustoasp și savuroasă. Știi cum să faci acest preparat tipic de restaurant italian? Făina, uleiul de măsline, rozmarinul și sarea sunt ingredientele de bază ale acestei rețete rafinate

Verișoară primară a pizzei, focaccia a avut momentul său de glorie în scrierile lui Cato (200 î.Hr.). Cele mai curioase povești despre această pâine delicioasă, preparată cu ierburi aromate, provin din secolul al VI-lea. Știați că genovezii au consumat această pâine în mijlocul masei? Zece secole mai târziu, rețeta pentru focaccia a fost reprodusă pe scară largă atunci când pirații au asediat regiunea Liguria.

Această delicatesă tradițională din bucătăria italiană este consumată ca aperitiv. Desigur, merită eticheta de „farfurie” dacă îmbunătățim atingerea mediteraneană. Cum? Adăugând la ingredientele pe care focaccia le are măsline sau șuncă. Simțiți-vă ca un adevărat brutar italian!

Ingrediente

  • 200 ml apă caldă
  • 6 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • O jumătate de lingură de sare
  • O jumătate de lingură de zahăr
  • 350 de grame de făină de grâu tare
  • Un vârf de sare grosieră
  • 7 grame de drojdie uscată, 20 de grame, dacă sunt proaspete
  • O lingură de rozmarin proaspăt
  • 40 de grame de măsline sau șuncă Serrano pentru a îmbunătăți rețeta tradițională

Elaborare

Nu este nevoie să obțineți un master în gătit genovez, ci doar de multă răbdare. Așadar, localizați bolul mare din cămară, toarnă în el făină, drojdie și zahăr.

Faceți o gaură în mijloc pentru a turna apa. Lucrați amestecul cu mâinile, deplasându-vă din exterior în interior. Adăugați două linguri de ulei și sarea amestecând până obțineți un rezultat compact.

Este timpul să lucrați preparatul pe blat. Adăugați făină; ei bine, nu se va lipi. Frământați fără oprire timp de douăsprezece minute. Veți observa că baza focacciei dvs. va capătă elasticitate.

Presară bolul anterior cu făină și depune amalgamul înainte de a acoperi recipientul cu o cârpă. Lăsați-l să stea timp de o oră într-un loc cald și uscat până când volumul se dublează. Frământați din nou scurt.

Unge tava și întinde aluatul. Veți avea o înălțime de aproximativ doi centimetri. Faceți găuri cu degetele, presărați sare grunjoasă și stropiți cu ulei. Se adauga rozmarinul si maslinele sau sunca si se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.

Preîncălziți cuptorul timp de zece minute la 250 ° C. Introduceți compoziția. Apăsați funcția „sus-jos” și, păstrând temperatura respectivă, coaceți timp de 15 minute. Gata!