Diverse

Dentist trimis în judecată după ce i-a scăpat în gât unei paciente o șurubelniță

Dentist trimis în judecată după ce i-a scăpat în gât unei paciente o șurubelniță

O femeie a înghițit o șurubelniță pentru implant pe care dentistul i-a scăpat-o în gât. Cazul se judecă acum în Italia.

O femeie din Italia, în vârstă de 50 de ani, rezidentă în localitatea Asiago din provincia Vicența (Veneto), a fost tentată de un anunț public. Un medic stomatolog din San Giorgio delle Pertiche (provincia Padova) făcea o ofertă foarte convenabilă de curățare a dinților. Rapid, femeia s-a decis să meargă la dentistul respectiv pentru acest serviciu.

Dentist trimis în judecată după ce i-a scăpat în gât unei paciente o șurubelniță

Potrivit publicației Corriere del Veneto, citată de rotalianul.com, femeia a înghițit fără să vrea o șurubelniță de mici dimensiuni folosită de dentist, după ce acesta  a scăpat-o în gâtul ei în timp ce o trata.

Întâmplarea a ajuns în atenția presei abia acum, când a început procesul. Episodul cu șurubelnița înghițită a avut loc în urmă cu 5 ani, pe data de 17 februarie 2017, iar vizitele femeii la dentistul respectiv au fost mai multe.

Acum, după finalizarea anchetei procurorului, medicul stomatolog italian Mauro Scaravelli, în vârstă de 63 de ani, a apărut în fața judecătorilor, fiind acuzat pentru neglijența sa.

Laxative pentru eliminarea șurubelniței

Relatările scos la iveală câte a pătimit pacienta. Femeia de 50 de ani a profitat de oferta dentistului pentru curățirea dinților, apoi s-a prezentat la el din nou pentru ulterioare lucrări dentare.

În timpul unor operațiuni chirurgice însă, medicul a scăpat șurubelnița în gâtul femeii, iar aceasta a înghițit-o din reflex.

Timp de câteva zile, femeia a fost nevoită să ia medicamente laxative, cu scopul de a elimina instrumentul medical. Dar și cortizon pentru a evita o infecție.

Deși exista riscul ca pacienta să fie supusă unei operații chirurgice pentru a scoate șurubelnița din stomacul ei, laxativele și-au făcut treaba, iar în final, aceasta a fost eliminată pe cale naturală.

În cadrul procesului, un stomatolog expert, chemat pentru a depune mărturie ca și consultant din partea pacientei, a confirmat că doctorul Scaravelli ar fi putut evita această greșeală fie întorcând capul pacientei într-o parte, fie folosind un fel de „baraj” special pentru aceste situații, mai detailează sursa citată.