Diverse

Liniile albe de pe cer îl intrigă pe deputatul Lasca și somează Autoritatea Aeronautică să spună dacă se pulverizează ceva în aer

Liniile albe de pe cer îl intrigă pe deputatul Lasca și somează Autoritatea Aeronautică să spună dacă se pulverizează ceva în aer

Liniile albe de pe cer îl intrigă pe deputatul Mihai Lasca și cere socoteală Autorității Aeronautice Civile. Vrea să știe dacă se pulverizează ceva în aer.

Deputatul Mihai Lesca susține că mai mulți români i-au trimis înregistrări video cu avioane care survolează pe teritoriul țării și lasă în urmă „linii albe”. Politicianul vrea să lămurească problema și la sfârșitul lui octombrie a trimis o solicitare către Autoritatea Aeronautică Civilă, cerând să i se spună „care este scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări”.

„Linii albe cu o lungime considerabilă, care persistau ore întregi…”

„Prin prezenta, în calitate de deputat, cât și de membru în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții, ca urmare a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor României, vă solicit să comunicați următoarele: mai mulți cetățeni mi-au trimis înregistrări video cu privire la faptul că pe cer, deasupra și în imediata apropiere a zonelor în care aceștia locuiesc, se aflau foarte multe „linii albe cu o lungime considerabilă”.

Care persistau ore întregi, fără a se disipa în anumite zone cu o putere deloc neglijabilă. În consecință, vă solicit să comunicați dacă aveți cunoștință despre aceste „linii albe de pe cer”, ce reprezintă acestea și ce substanțe chimice conțin.  De asemenea, vă solicit să comunicați scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări”, a scris deputatul.

Autoritatea Aeronautică Civilă i-a oferit un răspuns care nu l-a satisfăcut

Autoritatea a luat cunoștință de dorința deputatului, dar l-a luat peste picior, invitându-l să folosească un cod QR pentru a accesa niște explicații în limba engleză de pe site-ul NASA.

„Stimate domn, ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, transmisă prin corespondență electronică, înregistrată la AACR, și având în vedere îngrijorările cu privire la fenomenul contrails de care am luat la cunoștință, în scopul unei mai bune informări și cunoașteri, vă comunicăm că, la data de 13 octombrie 2022, AACR a publicat voluntar pe Facebook o serie de materiale menite să ajute la clarificarea acestui subiect.

Acestea pot fi accesate prin scanarea următoarelor coduri QR. Vă mulțumim pentru atenția pe care o acordați în privința îngrijorărilor exprimate de cetățeni”, au spus reprezentanții instituției. Iar pe pagina de Facebook a Autorității Aeronautice Civile au fost postate trimiteri către explicațiile oferite de NASA și Oficiul de Meteorologie al Marii Britanii privind urmele lăsate de avioane pe cer.

Deputatul cere demisia directorului Autorității

Când a văzut răspunsul primit, deputatul Mihai Lasca s-a supărat și a mai trimis un e-mail directorului general al Autorității, în care i-a cerut să-și dea demisia în limba română. „Dle director, în România, în caz că nu ați citit art. 13 din Constituția României, limba oficială este limba română.

Dacă nu doriți să formulați un răspuns în limba română Solicitării unui Deputat ales de Poporul Român în Parlamentul României vă pot trimite o coală de hârtie să vă scrieți demisia în limba română. Dacă nu vă descurcați vă trimit un cetățean român să vă ajute să o scrieți.

Până atunci vă solicit a doua oară să-mi comunicați de urgență:  ce reprezintă „liniile albe de pe cer” (chemtrails ȘI NU contrails) și ce substanțe chimice conțin, care este scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări”, a spus politicianul, supărat.

.

Directorul AACR este „incompetent”

Într-un interviu pentru Gândul, deputatul îl consideră pe directorul instituției ca fiind „incompetent”, apreciind că această situație trebuie luată în seamă.

”Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile Române au luat în joacă demersul meu, deși situația nu este deloc de ignorat. Prima oară am trimis o adresă către conducerea AACR, pentru a semnala respectiva problemă. Directorul AACR (n.red. – Nicolae Stoica, director general) este incompetent, spun eu, nu am cum să îl numesc altfel.

Foarte multe persoane m-au contactat și au fost îngrijorate (n.red. – după ce au observat acele dungi albe, persistente, pe cer). Cu toții am văzut acele dâre pe cer. Toată lumea vorbește și face referire la chemtrails. Una este chemtrails și alta este fenomenul contrails (n.red. – urmele de vapori sunt nori în formă de linie produși de evacuarea motoarelor de aeronave sau de modificările presiunii aerului, de obicei la altitudini de croazieră a aeronavelor la câteva mile deasupra suprafeței Pământului) care a fost menționat în răspunsul pe care l-am primit de la AACR”, a mai spus deputatul Mihai Lasca.

Ce s-a întâmplat pe 7 octombrie

Nu în ultimul rând, deputatul Mihai Lasca a făcut referire la ziua de 7 octombrie 2022, când ar fi fost văzute pe cer ”sute și mii de dâre” care au persistat mai multe ore. El spune că a văzut acest lucru cu proprii ochi, când venea spre București de la Vâlcea, când a văzut un avion ce a lăsat în urmă două dâre, ”una albă și una neagră”.

”Pe data de 7 octombrie, spre exemplu, a fost o zi în care au putut fi văzute sute și mii de dâre pe cer, care au persistat ore întregi. Chiar eu, venind către București, lunea trecută, pe 24 octombrie, în timp ce mă aflam în zona Vâlcea, am văzut un avion care lăsa în urmă o dâră albă și o dâră neagră. Nu mai e vorba că am auzit, că mi s-a spus… Am văzut cu ochii mei. Care este explicația?

Nu am primit nimic, nicio informație oficială… Dar așa s-a întâmplat și cu COVID-ul, atunci când am trimis către Ministerul Sănătății o adresă în care le-am cerut să facă dovada existenței acestui virus. Tot așa, mi-au trimis un răspuns cu linkuri de la OMS. Cum a fost declanșată starea de urgență, pe linkurile de la OMS?

Eu voi solicita să mi se transmită, punctual, toate zborurile care s-au desfășurat în data de 7 octombrie, pentru că este foarte important să știm ce avioane au produs acele pulverizări în atmosferă. Ulterior, îi voi cere demisia acestui director incompetent al AACR”, a mai declarat deputatul independent Mihai Lasca pentru publicația citată.

Cine este Mihai Lasca

Deputatul Lasca a fost membru AUR, ales pe lisele acestui partid. A fost exclus din partid în acest an. Se știe despre el că e judecat într-un dosar penal de trafic de migranți, care este din 2016 pe rolul Tribunalului Bihor. Pentru că în 2020 a fost ales deputat, dosarul a fost disjuns, iar partea ce îl privește pe Mihai Lasca se judecă acum la Înalta Curte.

Este cunoscut că, în această vară, a strigat în sala de judecată, în timpul audierii unui martor, că dosarul lui este fabricat de către procuror. Bărbatul are la activ și o condamnare pentru că l-a bătut în stradă pe partenerul fostei sale iubite.