Info Actual

Info Actual > Social > Descoperire incredibilă! Anticorp capabil să anihileze virusul COVID-19 din organism
Social

Descoperire incredibilă! Anticorp capabil să anihileze virusul COVID-19 din organism

Descoperire incredibilă! Cercetătorii olandezi au descoperit un anticorp capabil să anihileze virusul COVID-19 din organism, lucru ce ar putea duce la producerea unui medicament antiviral care ar putea ajuta pacienții infectați să se poată trata.

„Aceste este un anticorp monoclonal uman care neutralizează SARSS-CoVS-2 (și SARSS-CoV) și oferă posibilitatea de a preveni sau trata viroza și alte boli cauzate de virușii subgenului Sarbecovirus. Din câte știm, acesta este primul anticorp care blochează infecția. Găsirea unui astfel de lucru este foarte rară. Cel mai probabli, descoperirea nu ar putea duce la crearea unui vaccin, ci a unui nou tip de medicament care să fie folosit de cei infectați deja.”

Descoperire incredibilă! Acest medicament ar putea fi produs mai repede decât un vaccin

„Acest medicament ar putea fi produs mai repede decât un vaccin, dar avem nevoie de luni întregi de teste, însă va fi chiar mai scump decât vaccinul.

În acest moment negociem cu companiile farmaceutice care ar putea produce anticorpul pe scară largă, ca medicament.
Pentru moment sperăm să oprim viroza cu acest medicament și să dăm șansa pacienților să se vindece”, a declarat unul dintre cercetători pentru nltimes.nl.

Oamenii de știință spun că până fabricarea unor pastile care să conțină anticorpul, mai sunt necesare luni întregi de cercetări.