Diverse

Descoperire terifiantă: Cum și-au dat seama arheologii că scheletul descoperit a aparținut unei femei vampir. Foto

Descoperire terifiantă: Cum și-au dat seama arheologii că scheletul descoperit a aparținut unei femei vampir. Foto
Foto: Facebook Arheologia

Interiorul pământului este plin de surprize. Când se fac săpături în multe locuri sunt descoperite acum artefacte vechi, comori, dar și schelete de oameni sau alte vietăți mai mari sau mai mici.

Descoperire terifiantă: Cum și-au dat seama arheologii că scheletul descoperit a aparținut unei femei vampir. Foto

Scheletul unei femei a fost găsit în timpul unor săpături arheologice într-un cimitir din Polonia având în jurul gâtului o coasă așezată orizontal, iar la picior, un lacăt, practici care arată că oamenii care au îngropat-o credeau că este „vampir”. Descoperirea arheologilor de la Universitatea Nicolaus Copernicus din Polonia a avut loc luna trecută. După studii aprofundate, cazul a ajuns și în media.

Cercetările au fost coordonate de un profesor de la universitatea mai sus menționată. Este vorba despre profesorul Dariusz Poliński care a declarat că din primele date obținute de la fața locului reiese că este vorba despre o femeie tânără, posibil îngropată după secolul al XVII-lea.

Foto: realitatea.md

Iată ce a spus profesorul Poliński, într-un comunicat:

„Coasa a fost așezată pe gât în ​​așa fel încât, dacă defunctul ar fi încercat să se ridice, cel mai probabil capul ar fi fost tăiat sau rănit.”

În plus, arheologii au găsit și un lacăt triunghiular în jurul degetului mare al piciorului ei stâng, un indiciu că oamenii care au îngropat femeia se temeau că aceasta ar putea să se ridice din mormânt, poate pentru că ei credeau că este un vampir, a mai spus arheologul.

Toate piesele puse cap la cap atestă faptul că în credințele populare chiar se impuneau astfel de măsuri când persoana dădea semne chiar de pe timpul vieții că avea un comportament ”vampirian.”

Eticheta de „vampir” se punea adesea atunci când oamenii mureau din cauze care nu puteau fi explicate conform științei vremurilor respective.

Practica înmormântărilor „vampirilor” s-a manifestat în Europa creștină din secolul al XIV-lea până în secolul al XVII-lea, a declarat Matteo Borrini, lector principal de antropologie criminalistică la Universitatea John Moore din Liverpool.

Exact asemenea procedeu a fost descoperit și în Italia, în timpul unor săpături care au avut loc și la Veneția. Scheletul suferire același tratament ca și cel descoperit acum în Polonia.

Scheletul, care a fost dezgropat cu mare grijă și atenție, este investigat, în continuare, de oamenii de știință.