Diverse

Descoperire uimitoare într-un crater, în China. Imagini incredibile

Descoperire uimitoare într-un crater, în China. Imagini incredibile
CNN

Dublă descoperire făcută de cercetătorii chinezi! Mai întâi au descoperit o groapă gigant, apoi, în interiorul acesteia, au dat peste o pădure.

E de-a dreptul uimitor ce au descoperit chinezii! Mai întâi au găsit o groapă cu o adâncime de 192 de metri, iar înăuntrul ei, o pădure străveche, cu copaci care ajung chiar și la 40 de metri înâlțime.

Potrivit CNN, descoperirea a fost făcută la începutul lunii mai 2022, în apropierea satului Ping’e din regiunea Guangxi Zhuang. Groapa este imensă. Are o adâncime de 192 de metri, 304 metri lungime și 149 de metri lățime, potrivit agenției de presă Xinhua.

Tufișuri înalte cât un om și copaci de 40 de metri

Cercetătorilor le-au luat câteva ore să ajungă la baza dolinei, unde au găsit trei intrări ale unei peșteri. Și asta nu e tot! Pe fundul gropii au mai făcut o descoperire: o „pădure primitivă bine conservată”, cu copaci care cresc spre soare, potrivit experților. Chen Lixin, care a condus echipa de expediție în peșteră, a declarat că tufișurile de pe podeaua dolinei sunt aproape la fel de înalte ca un om și că unii dintre copaci au o înălțime de 40 de metri.

Oamenii de știință spun că este posibil ca în peșteră să găsească specii care nu au fost niciodată descoperite sau descrise de știință până acum.

Ce alte descoperiri s-au mai făcut în această regiune

Nu este prima descoperire de o așa însemnătate făcută în Regiunea Guangxi, care este cunoscută pentru formațiunile sale carstice spectaculoase.

În noiembrie 2019, agenția Xinhua a relatat despre descoperirea unui grup uriaș de doline (n.r. puțuri subterane) în regiunea Guangxi. Înainte de aceasta, în 2016, oamenii de știință au descoperit cel mai mare grup de doline din lume în provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei.

Relieful carstic se formează în principal prin dizolvarea rocii de bază, a spus George Veni, directorul executiv al Institutului Național de Cercetare a Peșterilor și a Carstului din SUA.