Info Actual > Culinar > Desert irezistibil cu ciocolată și smochine. Care e secretul gustului său
Culinar

Desert irezistibil cu ciocolată și smochine. Care e secretul gustului său

Desert irezistibil cu ciocolată și smochine. Care e secretul gustului său

Ciocolata neagră și smochinele sunt cele două ”vedete” din desertul pe care vi-l propunem. Chiar dacă este un desert ce ar putea să va pună silueta în dificultate, o porție de câteva grame merită riscul.

Baza desertului este o tartă cu coajă subțire, iar umplutura este o cremă de ciocolată și unt căreia smochinele îi dau o notă dulce, care contrastează plăcut cu gustul amar al ciocolatei negre, potrivit stiridiaspora.ro.

Ingredientele pentru opt persoane:

  • 300 de grame de făină;
  • 220 de grame de unt;
  • 170 de grame de zahăr;
  • 4 ouă întregi;
  • un gălbenuș;
  • 100 de grame de ciocolată neagră;
  • 10 smochine proaspete;
  • 30 de grame de fulgi de migdale;
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

Primul lucru este să pregătiți blatul. Se pune făina într-un castron și apoi se adaugă un ou întreg, un gălbenuș, 120 de grame de unt și 130 de grame de zahăr granulat. Amestecați totul cu mâinile, până când obțineți un amestec consistent și omogen, care trebuie înfășurat cu folie alimentară și pus în frigider timp de o oră.

Desert irezistibil cu ciocolată și smochine. Care e secretul gustului său? Ciocolata sau smochinele?

După oră, scoateți coca din frigider. Între timp, porniți cuptorul, setându-l la 180 de grade. Apoi luați o matriță rotundă, tapetați-o cu hârtie de copt și întindeți bine coca, care trebuie să acopere și marginile matriței. Blatul se bagă în cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate.

După oră, scoateți coca din frigider. Între timp, porniți cuptorul, setându-l la 180 de grade. Apoi luați o matriță rotundă, tapetați-o cu hârtie de copt și întindeți bine coca, care trebuie să acopere și marginile matriței. Blatul se bagă în cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate.

Între timp puneți zahărul rămas și cele trei ouă într-un castron și amestecați totul până când compoziția își dublează volumul. Topește ciocolata neagră la bain-marie și adaugă-o în amestecul de mai sus, împreună cu untul topit.
În acest moment, turnați crema făcută peste blatul scos din cuptor. Suprafața cremei se ornează cu cu smochine tăiate în jumătate și fulgii de migdale. Se coace  pentru 40 de minute la 175 de grade.

Poftă bună!