Lifestyle

Desert surprinzător de delicios: Ruladă de ciocolată fără coacere

Desert surprinzător de delicios: Ruladă de ciocolată fără coacere

Pentru că vremea extrem de caldă nu ne permite să stăm prea mult timp în bucătărie, astăzi vă propunem să gătiți un desert surprinzător de delicios. Ruladă de ciocolată fără coacere. Ai nevoie doar de patru ingrediente: biscuiți, brânză tartinabilă de tip Philadelphia, zahăr pudră și cacao.

Rulada de ciocolată are o textură care amintește puțin de salamul clasic de ciocolată. Este o variantă a rulourilor clasice coapte în cuptor din aluat de biscuiți, cele mai populare fiind ruladele cu Nutella și ruladele cu căpșuni.

Desert surprinzător de delicios: Ruladă de ciocolată fără coacere

După doar câțiva pași simpli obții un desert genial, care poate fi personalizat din când în când cu diferite ingrediente: de exemplu, puteți adăuga în umplutură chipsuri de ciocolată, căpșuni sau o cremă tartinabilă la alegere.

 

Ingrediente necesare:

Pentru blat ai nevoie de:

  • 300 g biscuiți cu cacao
  • 30 g cacao neîndulcită
  • 30 g zahăr pudră
  • 50 g unt topit
  • 100 g lapte

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • 100 g zahăr pudră
  • 250 g Philadelphia
  • 10-12 g de cacao amară

Mod de preparare. Cum să faci ruladă de ciocolată fără coacere

Întâi pregătim baza de biscuiți. Se zdrobesc biscuiții cu un mixer până când devin sfărâmicioși și se transferă într-un bol.

  • Se adaugă pudra de cacao amară, zahărul și untul topit și răcit.
  • Se amestecă cu o lingură și apoi se toarnă încet laptele călduț (sau cel puțin la temperatura camerei) și se amestecă.
  • Trebuie să obținem un amestec maleabil, pentru a-l putea rula, dar nu prea moale. Amestecul obținut se pune deoparte.
  • Într-un castron, se amestecă brânza Philadelphia (sau una similară) cu zahărul pudră și pudra de cacao.
  • Se amestecă bine pentru a obține o cremă omogenă.
  • Se toarnă amestecul de biscuiți pe o foaie de hârtie de copt și se întinde cu ajutorul unei căni sau a unei linguri.
  • Se acoperă cu o a doua foaie de hârtie de copt și se aplatizează amestecul cu ajutorul unui sucitor până când are o grosime de aproximativ 6-7 mm. Folosind un cuțit bine ascuțit, se taie marginile pentru a obține un dreptunghi regulat.
  • Se toarnă umplutura și se nivelează bine. Cu ajutorul hârtiei de copt, se rulează dreptunghiul umplut pe partea mai scurtă.
  • Se închide bine, etanșând părțile laterale și se pune la frigider să se întărească timp de 2-3 ore.

După ce a stat la rece, rulada de ciocolată fără coacere este gata!

Poftă bună!