Info Actual

Info Actual > Culinar > Desertul zilelor de sărbătoare. Biscuiți cu unt
Culinar

Desertul zilelor de sărbătoare. Biscuiți cu unt

Desertul zilelor de sărbătoare. Biscuiți cu unt

Desertul zilelor de sărbătoare. Biscuiți cu unt . Una dintre cele mai ușoare rețete de dulciuri este cea de biscuiți cu unt. Pentru zilele de sărbătoare sau pentru cele obișnuite, acest desert va fi apreciat de toată familia!

220Biscuiții cu unt, proaspeți, gustoși, care se topesc în gură. Un desert atât de simplu, de banal și de clasic e greu de găsit. Acești biscuiți de casă sunt un deliciu alături de o cană de ceai sau de lapte. Aluatul îl poți face și în avans și congelat, până când vei coace biscuiții.

Ingrediente

– 300 g unt

– 350 g făină

– 150 g zahăr pudră

– 100 g migdale măcinate

– 2-3 pliculețe zahăr vanilat

– 1 praf sare

– coajă de la 1-2 lămâi

Mod de preparare

Într-un bol se pun untul, zahărul, praful de sare, coaja de lămâie și zahărul vanilat și se amestecă cu mixerul până se obține o cremă fină și legată.

Într-un alt bol se cerne făina, se adaugă migdalele măcinate și se adaugă crema de unt. Se amestecă totul încet, să nu se lase, iar compoziția obținută se acoperă cu o folie de plastic și se bagă câteva minute la rece.

Între timp se lasă cuptorul să se încălzească și se pregătesc tăvile cu hârtia de copt. Aluatul se întinde cu sucitorul pe o planșetă și cu o formă rotundă (dacă nu ai una specială, poți folosi gura unui pahar) se fac biscuiții. Se așează în tavă, pe hârtia de copt și se presară pe deasupra câteva cristale de zahăr pentru un aspect plăcut.

Se lasă circa 15 minute la cuptor și după aceea se răsucesc. După ce s-au copt, se scot din tavă și se așează pe o farfurie plată. Se pudrează cu zahăr vanilat doar dacă dorești.

Biscuiții cu unt sunt și mai gustoși dacă sunt serviți a doua zi.