Diverse

Destinație de călătorie, aproape de București: Cascadele Krushuna și Peștera Devetashka din Bulgaria

Destinație de călătorie, aproape de București:  Cascadele Krushuna și Peștera Devetashka din Bulgaria
google.com

Bulgaria este una din țările în care te poți relaxa, te poți bucura de oferte accesibile și bucătărie ieftină și gustoasă, vin de calitate, climat blând foarte asemănător cu cel din România, de izvoare cu ape minerale.

În nordul Bulgariei, mai exact  în regiunea Lovech, se află Parcul Național Maarata, situat pe teritoriul satului Krușuna, localitate ce face parte din comuna Letnița. Numit „Crown jewel” sau „Bijuteria coroanei”.

Parcul Natural Krushuna poate fi vizitat într-o singură zi

 Parcul Natural Krushuna se află la aproximativ 200 de km de București, deci cam la  3 ore de mers cu mașina. Acest parc ascunde, într-o vegetație luxuriantă, spectaculoasa cascadă Krushuna, dar și câteva cascade mai mici, cu ape turcoaz care pot fi văzute dacă sunt străbătute cele două trasee prin pădure, precum și câteva peșteri.

Parcul Natural Krushuna poate fi vizitat cu ocazia unei excursii de o zi. Dacă timpul vă permite, puteți să alocați chiar 2-3 zile pentru a vizita întreaga zonă, în apropiere aflându-se și frumoasa peșteră Devetashka, precum și orașul Veliko Tarnovo.

Dacă vă întrebați ce prețuri se percep pentru cazare în zonă, ei bine, aflați că acestea sunt unele modeste, fiind cuprinse între 150 de lei/noapte, pentru două persoane (la pensiunile din sat, de unde puteți ajunge în câteva minute în parcul natural) și aproape 400 de lei/ noapte/ cameră la hotelul din parcul natural, aceasta fiind cea mai scumpă cazare din zonă.

Intrarea în parcul natural își întâmpină vizitatorii cu un ștrand, unde pot petrece o parte din zi.

Câteva informații despre Peștera Devetashka

Peștera Devetashka se află la circa 20 de minute de mers cu mașina de parcul natural și seamănă cu o grotă uriașă, având o înălțime cuprinsă între 60 și 100 de metri.

Precizăm că în peștera Devetashka s-a filmat si o scena din filmul Eroi de sacrifiu 2 (The Expendables 2), din anul 2011, ceea ce a dus atunci la moartea sau alungarea multora dintre lilieci.

Pestera a fost una locuita de oameni încă din Paleolitic, acum 70.000 de ani, fiind unul dintre cele mai spectaculoase locuri ale Bulgariei.

Cât timp durează să ajungeți în orașul Veliko Tarnovo

În schimb, orașul Veliko Tarnovo se află la circa o oră și jumătate de Parcul Natural Krushuna.

Veliko Tarnovo este unul dintre cele mai frumoase orașe din Bulgaria, cu o istorie de sute de ani.

Acest oraș, Veliko Tarnovo, a fost contruit pe 3 dealuri:

  • Tsaravets
  • Trapezitsa
  • Sveta Gora

Frumosul oraș este străbătut de râul Yantra. Acesta mai este cunoscut ca „Orașul Țarilor”, întrucât între anii 1185-1393 a fost capitala celui de-al doilea Imperiu Bulgar. Ulterior, orașul a fost cucerit de otomani, fiind eliberat abia în 1878, când a devenit temporar și Capitala țării.

Având o deosebită semnificație istorică, aici pot fi vizitate câteva obiective turistice, printre care:

  • Fortăreața Tsaravets
  • Catedrala Patriarhală
  • Fortăreața Trapezitsa
  • Mănăstirea Schimbarea la Față

De asemenea, cei care ajung în zonă nu trebuie să rateze o plimbare pe străzile Gurko si Stefan Stambolov!

FOTO: hotnews.ro