Info Actual > Diverse > Detoxifierea organismului după Sărbători. Scapă rapid de toxinele acumulate în această perioadă
Diverse

Detoxifierea organismului după Sărbători. Scapă rapid de toxinele acumulate în această perioadă

Detoxifierea organismului după Sărbători. Scapă rapid de toxinele acumulate în această perioadă

Detoxifierea organismului după Sărbători. Scapă rapid de toxinele acumulate în această perioadă. Dacă există două perioade ale anului când circulă nevoia de purificare a corpului, acestea sunt vacanțe post-Crăciun și post-vară.

Excesele ambelor se bazează pe consumul de vin sau beri de la barul de pe plajă, împreună cu mese copioase și adesea mai puțin sănătoase.

Alcoolul, grăsimile și excesul de alimente în afara rutinei obișnuite ne cauzează disconfort fizic, dar și mental din cauza vinovăției pe care o simțim. Vrem să ne calmăm corpul și creierul cu o dietă de detoxifiere pe bază de sucuri, diete bazate pe o singură legumă sau fructe de anghinare sau lămâie sau diete similare. De asemenea, suntem obsedați de purificarea ficatului cu perfuzii.

Cu toate acestea, dacă corpul nostru nu ar putea purifica toxinele, am avea o problemă gravă de sănătate. Corpul nostru este deja detoxificat natural: ficatul și rinichii sunt responsabili de acest proces.

Prin ficat metabolizăm alcoolul și transformăm grăsimile în alte substanțe care pot fi mai ușor excretate. Rinichii produc urină care nu este altceva decât modalitatea de a expulza deșeurile din reacțiile metabolice ale organismului.

Metabolismul organismului prin diferite căi este capabil să proceseze alimentele și băuturile ingerate și să le reducă la compuși care pot fi excretați prin urină sau transpirație fără a fi nevoie de ajutoare speciale pentru dietă.

CE ESTE DEOSEBIT LA DIETELE DE DETOXIFIERE?

Nu prea mult. Aceste diete de detoxifiere sunt împărțite în două grupe. Pe de o parte, dietele de detoxifiere care se bazează pe shake-uri foarte scumpe sau sucuri care promit că dacă mănânci o anumită perioadă de timp doar din ele îți vei reseta corpul și te vei simți sănătos, sănătos, ușor și toate beneficiile pe care se pot întâmpla ție. Ei tind să aibă un marketing puternic în spate și cuvântul DETOX apare foarte clar pe ambalaj.

Pe de altă parte, există diete precum anghinarea, ananasul, … pe baza consumului unui singur aliment sau a supelor sau cremelor de legume pentru o altă perioadă de timp.

CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ TE RECUPEREZI DUPĂ EXCESE

Deoarece corpul nostru nu acumulează toxine derivate din excesele de Crăciun sau de vară, nu este necesar să ne detoxifiam în mod special. Cu toate acestea, este foarte recomandat, pentru a avea o sănătate bună, să reluați rutinele anterioare (sau să începeți de acu,) o dietă sănătoasă, cum ar fi dieta mediteraneană, bazată pe alimente precum legume, fructe, surse de proteine ​​sănătoase (alb și carne slabă și pește), cereale integrale … și evitarea exceselor de alimente ultra-procesate.

Reluarea exercițiului fizic intens sau moderat ne va ajuta, de asemenea, să pierdem acele kilograme în plus cu care s-ar fi putut întoarce și să recâștigăm senzațiile bune ale stomacului și intestinului.

Reluarea sau pornirea obiceiurilor de viață sănătoase sunt cea mai bună opțiune pentru a vă simți din nou bine după excese.

CÂND TREBUIE SĂ FACEM DETOXIFIERE

Există câteva cazuri în care avem nevoie de ajutor pentru detoxifiere. Una dintre ele este atunci când am fost expuși la toxine reale, cum ar fi metalele grele. În aceste cazuri, este necesar un ajutor medical urgent și simptomele indică de obicei existența unei boli care necesită acțiune.

Un alt caz în care este nevoie de detoxifiere este în cazul dependențelor de alcool sau droguri, atunci când organismul nu are capacitatea de a procesa cantități mari de alcool sau droguri.

În aceste cazuri putem vorbi despre detoxifiere, dar nu sunt de obicei cazurile care optează pentru shake-uri de detoxifiere.