Info Actual > Petclub > Dezastru ecologic în Delta Dunării. Bărcile de viteză distrug fauna
Petclub

Dezastru ecologic în Delta Dunării. Bărcile de viteză distrug fauna

Dezastru ecologic în Delta Dunării. Bărcile de viteză distrug fauna

Bărci de mare viteză distrug fauna. Timonierii merg cu viteză, iar stolurile de pelicani nu pot fi evitate. Localnicii au filmat totul și au trimis înregistrările Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Locuitorii din Delta Dunării au trimis Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării filmări în care bărcile de mare viteză intră direct în stolurile de pelicani din rezervația biosferei:

„În urma campaniei inițiate de Asociația Delta Dunării, cu privire la dezastrul ecologic pe care îl fac bărcile în viteză, în acele produse toxice “excursii de o zi în Delta Dunării” cu plecare din București, am primit reacții îmbucurătoare din deltă.

Oamenii au început să ne trimită pe mail sau pe Messenger, fotografii și filmări cu bărci care circulă cu viteză foarte mare pe canale, bărci care intra direct în stolurile de pelicani. Toți își exprimă speranța că poate cineva va opri acest dezastru ecologic perpetuat, de ani de zile în Delta Dunării! Toate aceste materiale vor fi transmisie către ARBDD, Garda de Mediu și alte instituții de control în Rezervație și respectiv către mass-media. Acest dezastru trebuie să înceteze!“, a precizat președintele Asociației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, potrivit DC News.

imaginile pot fi urmărite AICI