Info Actual

Info Actual > Diverse > Dezvăluire uluitoare în lupta cu COVID-19. Bilic: „Nimeni nu vorbește despre asta”
Diverse

Dezvăluire uluitoare în lupta cu COVID-19. Bilic: „Nimeni nu vorbește despre asta”

Dezvăluire uluitoare în lupta cu COVID-19. Bilic: „Nimeni nu vorbește despre asta”

Dezvăluire uluitoare în lupta cu COVID-19.  Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați experți în alimentație, din Romania, a vorbit despre lactoferina, elementul miraculos din lapte. Potrivit medicului, lactoferina este un remediu eficient pentru imunitate și dureri în gât.

Lactoferina este o glicoproteină naturală, disponibilă ca supliment nutrițional ce posedă efecte imunomodulatoare și antiinflamatorii unice. Acestea pot fi relevante în special pentru fiziopatologia cazurilor severe de COVID-19, modificând pozitiv răspunsurile gazdei la infecții, având și capacitatea de a întări sistemul imunitar pentru a contracara o eventuală infectare.

Mihaela Bilic, medic nutriționist: „Nu cred că aveți idee cât de tristă și neputincioasă am asistat în ultimii ani la toată această campanie de denigrare a mâncării, de acuzare a ei pentru tot răul, boala și suferința din viața noastră. de-a lungul timpului am stat de vorbă cu sute de oameni încercând să le combat prejudecățile legate de alimentele de bază- cele cu care au crescut generații la rând de români.

Și au crescut bine! Mă necăjeam de fiecare dată când cineva mă întreba dacă este sănătos să consumăm lapte, sau pâine, sau carne… Îmi venea să le spun “ce e cu voi, cine v-a inoculat această teamă, această neîncredere, de ce aveți nevoie de argumente pentru a mânca produse normale, banale?!?”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.

Lactoferina, elementul miraculos din lapte

„Neputința și dezamăgirea mea au luat final anul acesta când am descoperit lactoferina. Ea fusese descoperită din anii 60 însă eu abia acum m-am documentat cu privire la această proteină miraculoasă din lapte. Și pe măsură ce citeam nu-mi venea să cred ce efecte benefice are și cum de n-am învățat despre ea nici la facultate, nici ulterior, în toți anii de medicină practicată.

Mi-e ciudă că nici în prezent nu vorbește nimeni despre ea, nici cei din industria Pharma, nici cei din industria alimentară. În momentul în care s-a descoperit că tratează anemia la sugari, a fost introdusă în formulele de lapte ca ingredient obligatoriu. Când însă s-a descoperit că are efect antiviral pe virusuri rezistente la tratament convențional (HIV, hepatita C, herpes, Papilloma virus), nu s-a profitat în nici un fel de existența ei. Apoi s-a văzut că blochează multiplicarea tuturor bacteriilor patogene, că are efect antimicrobian și antifungic…și tot nimic nu s-a făcut”, a completat specialistul.

Nimeni nu vorbește despre asta

„Între timp s-a demonstrat că inclusiv infecția cu coronavirus este prevenită și chiar tratată cu lactoferină. Însă din nou, nimeni nu vorbește despre asta.

Deci cu riscul de a vă agasa sau plictisi, eu o să vă țin la curent cu informații despre această proteină prezentă în mod natural în lapte, măcar și prin prisma faptului că poate veți consuma produse lactate din dorința de a vă proteja de boli. Iar dacă găsiți pe piață vreun produs cu lactoferină, consumați-l cu încredere! Spre deosebire de medicină, care m-a dezamăgit, laptele continuă să mă încânte și să mă uimească.

P. S. Pe lângă iaurtul cu lactoferina de care m-ați auzit vorbind în premieră săptămâna trecută, știu că mai există suplimente alimentare cu lactoferina pentru imunitate și dureri în gât. Dacă voi mai descoperiți și altele, spuneți-mi și mie”, a încheiat medicul.