Info Actual > Economic > Dezvăluiri despre cel mai mare secret al Chinei. Cum se schimbă viitorul
Economic

Dezvăluiri despre cel mai mare secret al Chinei. Cum se schimbă viitorul

Dezvăluiri despre cel mai mare secret al Chinei. Cum se schimbă viitorul

Criza economică pandemică este în special o criză a aprovizionării, deoarece unele porturi sunt blocate după ce China a făcut achiziții record de porumb. Unele nave așteaptă de o lună să intre în porturile din sudul Chinei din cauza traficului congestionat.

Achiziţiile de porumb ale Chinei au explodat în 2021, pe măsură ce efectivele sale de porcine îşi revin după pesta porcină africană. În primele luni ale acestui an, importurile de porumb au crescut de patru ori comparativ cu perioada similară a anului trecut, importurile de sorg au crescut de cinci ori în luna aprilie, iar importurile de orz s-au majorat şi ele.

Dezvăluiri despre cel mai mare secret al Chinei. Cresc importurile cu porumb

Congestionarea traficului şi întârzierile întâmpinate de nave la descărcare ar putea creşte costurile cu materiile prime pe care guvernul de la Beijing se chinuie să le ţină sub control, notează Agerpres.

Comisia Naţională de Dezvoltare şi Reformă (NDRC), principalul organism de planificare economică din China, a atras recent atenţia asupra necesităţii gestionării unor lanţuri de aprovizionare lungi şi complexe, când vine vorba de stabilizarea preţurilor, şi a îndemnat autorităţile regionale să menţină aprovizionarea cu toate produsele necesare, de la porumb la carne de porc şi legume.

Un om de afaceri chinez a declarat că transportul său de porumb din SUA a ajuns în luna februarie, dar a fost nevoit să aştepte o lună înainte de a putea acosta la portul Nantong din provincia Jiangsu, din estul Chinei, ceea ce i-a provocat taxe de staţionare prelungită.

Producătorii de nutreţ din China nu sunt singurii cumpărători de porumb de pe glob. Beijingul a început să cumpere porumb din Ucraina şi SUA pentru a reface rezervele de stat, golite după mai mulţi ani de vânzări.

Potrivit estimărilor Departamentului american al Agriculturii, China estimează o creștere record de 26 milioane de tone de porumb.