Info Actual

Info Actual > Diverse > Dialogul ascuns dintre Ceausescu și Arsenie Boca. Secretul a fost deconspirat!
Diverse

Dialogul ascuns dintre Ceausescu și Arsenie Boca. Secretul a fost deconspirat!

Dialogul ascuns dintre Ceausescu și Arsenie Boca. Secretul a fost deconspirat!

Dialogul ascuns dintre Ceausescu și Arsenie Boca. „Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?” Şi Arsenie i-a spus: „Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”.

La scurt timp după ce soților Nicolae și Elena Ceaulescu au murit, oameni importanți din preajma lor au început să povestească multe lucruri despre cei doi. Recent, o nepoată a părintelui Arsenie Boca a deconspirat cea mai mare frică a fostului dictator.

Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, a povestit dialogul dintre Ceausescu și fostul stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

”Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”

Toată lumea știe că Nicolae Ceaușescu era ipohondru, aspect care îl îndemna să devină extrem de restrictiv cu igiena personală.  Însă, puțini știu că dictatorul comunist avea și o mulțime de frici, printre care teama de cifra șapte care se regăsea în ziua, luna, dar și anul 1977 (07.07.1977, adică data morții mamei sale), potrivit impact.ro.

Mai mult, Nicolae Ceaușescu era ateu, dar s-a temut de tot ce ținea de divinitate. Arsenie Boca, de pildă, reprezenta o amenințare și o teamă, totodată, pentru el, prin capcaitate preotului de a prezice viitorul.

”Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii?’. Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”. Ceauşeştii nu au crezut şi i-a spus maiorului care l-a adus pe părinte să-l ia şi să nu-l mai vadă”, după cum a declarat Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca.