Diverse

Diana Șoșoacă, vizată direct de ancheta DIICOT. În ce dosar este cercetată antivaccinista

Diana Șoșoacă, vizată direct de ancheta DIICOT. În ce dosar este cercetată antivaccinista
Sursa foto: Facebook

Un dosar penal care o vizează pe senatoarea Diana Şoşoacă a fost declinat de Parchetul General la DIICOT. În dosar sunt efectuate cercetări în legătură cu blocarea în luna septembrie a unui centru de vaccinare anti-COVID dintr-o comună din judeţul Iaşi, informează Agerpres.

Conform unor oficiali din Parchetul General, în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem, în baza unor plângeri penale pe numele senatoarei, însă cauza a fost declinată la DIICOT deoarece una dintre infracţiuni este de competenţa acestei structuri, respectiv comunicarea de informaţii false.

Un grup de protestatari anti-vaccinare condus de senatoarea Diana Şoşoacă a blocat accesul într-un centru deschis în comuna Răchiteni, judeţul Iaşi, în luna septembrie. Localitatea se afla în scenariul roşu din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Nu s-a mai putut vaccina nimeni în ziua în care a avut loc protestul deoarece uşile centrului erau blocate de protestatarii conduşi de vehementa Diana Şoşoacă.

Directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a reclamat acţiunea senatoarei

„Avem probleme, ultima situaţie nedorită este intervenţia doamnei senator Şoşoacă la Răchiteni, care a blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă, prin prezenţa ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acţiune ilicită”, a afirmat Vasile Cepoi, citat de presa locală.

„Este cea mai mare minciună a secolului. O comună care îşi trăieşte viaţa bine-mersi. Nu există niciun infectat, doar pe hârtie. Niciun sătean nu cunoaşte ce cineva din comună infectat. La ora 10,00, trebuiau să vină cei de la centrul de vaccinare şi să-i vaccineze pe bieţii oameni cu forţa. Îi obligă să meargă cu botniţe pe străzi în aer liber. (…) Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La puşcărie! Primarul la puşcărie! Fără vaccinare!”, a declarat senatoarea.

Diana Şoşoacă a transmis live pe Facebook protestul din comuna Răchiteni.