Info Actual > Diverse > Dieta și sportul, cele mai importante arme împotriva bolilor psihice
Diverse

Dieta și sportul, cele mai importante arme împotriva bolilor psihice

Dieta și sportul, cele mai importante arme împotriva bolilor psihice

Exercițiile fizice și dieta îmbunătățesc sănătatea corpului în copilărie, dar aceasta doză de sănatate pe care o câștigă cei mici după fiecare antrenament se distribuie la nivelul creierului. Când vor deveni adulți, aceștia vor fi mult mai inteligenți și vor avea un nivel scăzut de anxietate, potrivit noilor cercetări UC Riverside.

Dieta și sportul, cele mai importante arme împotriva bolilor psihice

Un ultim studiu realizat pe pui de șoareci a demonstrat că exercițiile fizice au redus în general comportamentele anxioase când au devenit adulți. De asemenea, a dus la o creștere a masei musculare și a creierului. Când rozătoarele au fost  hrănite cu diete în stil „occidental”, bogate în grăsimi și zahăr, acestea nu numai că s-au îngrășat, dar au devenit adulți cu preferințe alimentele nesănătoase.

Anterior, echipa de cercetare a constatat că un consum mare de grăsime și zahăr în copilărie poate modifica microbiomul, rol important în menținerea sănătății, pe viață, chiar dacă mai târziu va adaptna un regim de viață  sănătos. În viitor, echipa intenționează să investigheze dacă grăsimile sau zahărul sunt mai responsabile de efectele negative pe care le-au măsurat la șoarecii hrăniți cu diete occidentale.

Lipsa exercițiilor fizice vor crea probleme psihice odată cu înaintarea în vârstă.