Lifestyle

Dilema cinică: „Să mor de foame sau de virus?” Tu ce ai alege?

Dilema cinică: „Să mor de foame sau de virus?” Tu ce ai alege? Jurnaliștii de la Libertatea au vorbit cu una dintre pasagerele unui avion care a decolat de pe Aeroportul Timișoara, cu destinația Viena. Femeia a fost întrebată de ce a ales să plece din România în mijlocul unei pandemii mondiale de coronavirus. Aceasta a recunoscut că alegerea de a pleca nu a fost ușoară. Rămânând acasă, însă, risca să moară de foame.

Odată ajunsă în Viena, femeia va sta în carantină timp de două săptămâni, într-un hotel de trei stele. Apoi va îngriji bătrâni pentru o lună și jumătate. După care se va întoarce în țară, va sta în carantină și o va lua de la capăt, dacă situația materială nu se va îmbunătăți.

„Îmi este mai frică de sărăcie decât de moarte

„Am fost aduse prin 11 firme, iar selectarea noastră a fost în funcție de experiență. De exemplu, eu lucrez de 7 ani aici. Știu limba și să lucrez cu pacienți cu diverse afecțiuni, de la cei care stau în pat la cei care trebuie duși la baie, iar recomandările mele sunt impecabile.

Poți câștiga între 50 și aproape 100 de euro pe zi. Acum, am un contract de 97 de euro. Altfel de ce să vin? În România puteam muri de virus și de foame. Măcar acum am exclus virusul. În plus, aici sunt asigurată”, a declarat femeia pentru Libertatea. Aceasta regretă că a trebuit să-și lase copilul acasă, dar spune că în România nu avea absolut nici o șansă.

„Statul român ne-a alungat prin lipsa de oferte și un sistem defect, că nici mie nu-mi place să mă duc slugă la străini și aș fi lucrat cu drag acasă, alături de familie. Oricum, mie îmi este mai frică de sărăcie decât de moarte, a mai spus aceasta.