Categories: Lifestyle

Din categoria celor mai ciudate apeluri la 112: Un bărbat a chemat poliția pentru că o vecină i-a furat rața. Ce spun polițiștii

În topul trăznăilor făcute de românii care au sunat la 112 se află și povestea unui moldovean care a telefonat alertând poliția, pe motivul că vecina i-a furat rața. Și oamenii legii i-au înregistrat omului reclamația, deplasându-se imediat la fața locului. Numai că aici, supriză: nu era vorba despre nicio rață. Povestea pe îndelete, în cele ce urmează.

Din categoria celor mai ciudate apeluri la 112: Un bărbat din Pașcani a chemat poliția pentru că o vecină i-a furat rața. Ce spun polițiștii

G.D., un bărbat din Pașcani, a apelat la ajutorul poliţiei pe 31 martie 2022. A anunţat că a văzut la o vecină o raţă care îi lipsea din curte, adăugând că femeia îi mai lua din ogradă diverse lucruri, uneori.

La faţa locului s-a prezentat o patrulă de poliţie, care a constatat că apelul nu avea acoperire reală. În aceste condiţii, au aplicat legea, care stabileşte o amendă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 de lei pentru alertarea fără motiv a serviciilor de urgenţă, scrie ZiaruldeIași.ro.

Nemulțumit, ieșeanul s-a adresat instanței de judecată

Pășcăneanului i s-a dat o amendă, dar minimă. Nemulţumit, G.D. s-a adresat justiţiei, susţinând că nu dăduse niciun telefon. De fapt, nici măcar nu ar fi avut un astfel de aparat, telefonic. Prin urmare, de unde ar fi putut să sune dacă nu are telefon?

Afirmaţiile lui G.D. au fost demontate cu uşurinţă, apelurile la 112 fiind înregistrate. Sunase, se şi prezentase, precizând că recunoscuse pasărea furată după aţa pe care o avea legată la picior. Bărbatul a avut totuşi noroc. Magistraţii Judecătoriei Paşcani au constatat că G.D. nu avea obiceiul să dea astfel de telefoane, incidentul din martie fiind unic. În plus, bărbatul era şomer, fiind evident că nu va avea din ce plăti amenda.

„Pentru aceste considerente, instanţa va admite în parte plângerea şi va înlocui sancţiunea amenzii cu sancţiunea avertismentului, apreciind că acest este suficient şi de natură a realiza atât funcţia de constrângere, cât şi pe aceea de educare a petentului şi pentru a-l determina ca pe viitor să-şi conformeze conduita dispoziţiilor legale”, au spus judecătorii.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată, în continuare, cu apel.

Ligia Beatrice Vasilescu

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.