Actual Diverse

Lovitură a poliției. “Creierul” unui depozit de bani murdari din Olanda a fost condamnat la șapte ani de închisoare

Lovitură a poliției. “Creierul” unui depozit de bani murdari din Olanda a fost condamnat la șapte ani de închisoare
ziarulromanesc.de/g4media.ro

Cunoscut pentru trafic de droguri, un bărbat din Olanda a fost condamnat recent și pentru spălare de bani.

Pentru că a ascuns numerar într-un apartament din Eindhoven, împreună cu mai mulți complici, un bărbat din Veghel, Brabantul de Nord, a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru spălare de bani.

Potrivit Omroep Brabant, apartamentul-ascunzătoare a fost cel mai mare depozit de bani proveniți din infracțiuni găsit vreodată în Olanda.

În interiorul apartamentului respectiv, situat în centrul orașului Eindhoven, au fost găsite 12,5 milioane de euro în numerar, bancnote de la 5 la 500 de euro.

Cine conducea „depozitul” de bani

Potrivit instanței, „creierul” din spatele depozitului de bani a fost bărbatul, pe nume Zakaria S., în vârstă de 36 de ani, care a fost condamnat marți, 6 septembrie 2022.

Când au început cercetările în acest caz

În data de 1 mai 2020, poliția a percheziționat proprietatea respectivă. Cu acea ocazie, au fost găsite cincisprezece sacoșe mari, de supermarket, umplute cu bancnote. Poliția a depistat “depozitul” de bani piratând EncroChat, un serviciu de mesagerie criptat, care este folosit, în principal, de infractorii olandezi.

Care este stadiul cercetărilor efectuate de autorități

În urmă cu doi ani, respectiv în anul 2020, paznicul care „locuia” în imobilul percheziționat a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare, dar polițiștii cercetează în continuare depozitul de bani.

Ca urmare a anchetei polițiștilor, cel puțin alți doi suspecți au fost identificați și numiți în timpul procesului. Ținând cont de cele depistate, s-ar putea ca și cei doi suspecți identificați să se confrunte cu acuzații penale. Potrivit Procuraturii, în acest caz se au în vedere și curierii.

De unde provin banii

Până la momentul actual încă nu se cunoaște exact care este proveniența banilor găsiți în apartamentul din Eindhoven, Olanda.

Care sunt antecedentele bărbatului condamnat

Ceea ce se știe, însă, este faptul că Zakaria S. era cunoscut deja poliției și avea antecedente penale pentru trafic de droguri, citează ziarulromanesc.de