Diverse

Din ce motiv experții americani în sănătate recomandă, în premieră, depistarea anxietății pentru toți adulții sub 65 de ani

concediu medical

Oficialii americani se declară îngrijorați de creșterea agresivității în rândul populației. Totodată, ținând cont de inflația existentă și creșterea galopantă a prețurilor, care va duce la creșterea inevitabilă a șomajului, specialiștii americani au găsit și o soluție pentru prevenirea situațiilor potențiale tragice din societate.

Din ce motiv experții americani în sănătate recomandă, în premieră, depistarea anxietății pentru toți adulții sub 65 de ani. Video documentar

Recomandarea vine în contextul în care americanii se confruntă cu boli, izolare și pierderi cauzate de pandemie, precum și cu alți factori de stres, cum ar fi inflația și creșterea criminalității.

Un grup de experți medicali a recomandat marți, pentru prima dată, ca medicii să testeze toți pacienții adulți sub 65 de ani pentru anxietate, recomandare care evidențiază nivelurile extraordinare de stres care au afectat Statele Unite de la începutul pandemiei.

Grupul consultativ, numit U.S. Preventive Services Task Force, a declarat că îndrumările au fost menite să ajute la prevenirea tulburărilor de sănătate mintală care nu sunt detectate și netratate timp de ani sau chiar decenii. Acesta a făcut o recomandare similară pentru copii și adolescenți, la începutul acestui an.

Experții care fac parte dintr-o ramură a Departamentului federal de Sănătate și Servicii Umane, a pregătit îndrumările încă dinainte de pandemie. Recomandările vin într-un moment de „nevoie critică”, a declarat Lori Pbert, psiholog clinician și profesor la Școala Medicală Chan a Universității din Massachusetts, care face parte din grupul de lucru.

Americanii au raportat niveluri de anxietate supradimensionate ca răspuns la o confluență de factori de stres, inclusiv inflația și ratele criminalității, teama de boală și pierderea celor dragi din cauza Covid-19.

„Este o criză în această țară”, a spus Dr. Pbert. „Singura noastră speranță este ca recomandările noastre să arunce un reflector asupra necesității de a crea un acces mai mare la asistență medicală pentru sănătate mintală și urgent”.

Din august 2020 până în februarie 2021, procentul de adulți cu simptome recente ale unei tulburări de anxietate sau depresive a crescut la 41,5% de la 36,4%, potrivit unui studiu citat de grupul de lucru.

A fost elaborat și un ghid sub formă de proiect. Grupul de experți îl va finaliza în lunile următoare, după ce va analiza comentariile publicului. Deși recomandările grupului de experți nu sunt obligatorii, ele influențează puternic standardul de îngrijire în rândul medicilor de îngrijire primară din întreaga țară.

Ca răspuns la recomandări, furnizorii de servicii de sănătate mintală au subliniat că programele de screening sunt utile doar dacă îi conduc pe pacienți către soluții eficiente, relatează New York Times.

Într-un moment în care țara „duce lipsă de resurse pentru sănătate mintală la toate nivelurile – psihiatri, psihologi și terapeuți – aceasta este o preocupare reală”, a declarat Dr. Jeffrey Staab, psihiatru și președinte al departamentului de psihiatrie și psihologie de la Mayo Clinic din Rochester, Minn.

Foto: arhiva