Social

Din ce țară a venit gripa spaniolă din 1918? Dovezi istorice

Din ce țară a venit gripa spaniolă din 1918? Dovezi istorice

Din ce țară a venit gripa spaniolă din 1918? Dovezi istorice de necontesta. Acestea arată că Gripa Spaniolă a venit din China.

Ce victime a generat Gripa Spaniolă

Un virus ucigaș provoacă epidemia de gripă spaniolă, care se răspândește rapid în întreaga lume, afectând jumătate din populația mondială. Peste 50 de milioane de persoane își pierd viața – numărul victimelor fiind mai mare decât al celor înregistrate în Primul Război Mondial

Gripa Spaniolă s-a răspândit în multe țări odată cu întoarcerea soldaților de pe front, afectând în principal tinerii și având o rată de mortalitate ridicată.  Se crede că a fost una dintre cele mai letale pandemii, după Moartea neagră, din istoria umanității. Multe dintre victime au fost persoane tinere și sănătoase, gripa spaniolă fiind total diferită de celelalte pandemii care au afectat copii, bătrâni și persoane cu sănătatea deja slăbită.

Boala a fost observată prima dată în Fort Riley, Kansas, Statele Unite la 11 martie 1918. Aliații din Primul război mondial au numit-o gripă spaniolă deoarece a primit mai multă atenție în presa spaniolă decât în restul Europei. Spania nu a fost implicată în conflict, iar presa nu era cenzurată ca în restul Europei.

Spania a fost una dintre țările cele mai afectate, cu 8 milioane de infectați și aproximativ 300.000 morți.

Din ce țară a venit gripa spaniolă din 1918?

Această ipoteză, lansată acum câțiva ani de către un istoric canadian, în National Geographic a stârnit numeroase comentarii din partea celor care au urmărit subiectul.

Urmăriți două episoade care explică această ipoteză în două montaje video cu date clare, exacte, privind cercetarea istoricilor.

Este prezentată o ipoteză istorică, nu o descoperire științifică, pe baze medicale. Dar este un capăt de drum pentru cei care vor să vadă exact de unde a venit maladia care avea să ia peste 50 de milioane de vieți omenești între 1918 și 1922.

Video 2. Ucigașul tacut, Gripa Spaniolă a venit din China


Video 2. Gripa Spaniola a venit din China, ipoteza istorică