Diverse Politică

Din nou scandal în PMP. O convocare la Iași a reactivat lupta dintre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu. Declarații încinse

Din nou scandal în PMP. O convocare la Iași a reactivat lupta dintre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu. Declarații încinse

Este din nou scandal în Partidul Mişcarea Populară. Continuă bătălia pe scaunul de preşedinte. Liderul PMP Eugen Tomac susţine că reuniunea Consiliului Executiv Naţional al PMP convocată duminică la Iaşi de Cristian Diaconescu reprezintă o tentativă de destabilizare a partidului de către oameni care au pe agendă doar interese personale. La rândul său, Cristian Diaconescu spune că „liderul PMP este unul singur: Cristian Diaconescu”.

Din nou scandal în PMP. Declarații încinse

Declaraţiile oferite de fostul preşedinte al PMP, Cristian Diaconescu, nu au niciun caracter legal şi nicio influenţă asupra modului în care organizaţia Iaşi îşi desfăşoară activitatea, este de părere Eugen Tomac.

„Consiliul Executiv Naţional pe care acesta l-a convocat în cursul zilei de duminică, 08.05.2022, nu există ca structură de conducere a PMP şi nu reprezintă altceva decât o tentativă de destabilizare a Partidului Mişcarea Populară, din partea unor oameni care au pe agenda lor doar interese personale, aşa cum s-a văzut foarte clar din modul în care au acţionat din februarie 2022 până în prezent. PMP are o singură conducere, reprezentată prin preşedinte Eugen Tomac, ales în urma congresului din 19.02.2022, forul suprem de conducere al unui partid, iar deciziile sale intră în vigoare din momentul adoptării lor”, se arată într-un comunicat transmis de Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, Cristian Diaconescu, alături de cei care îşi atribuie funcţii de conducere în PMP Iaşi, nu mai sunt membri ai partidului, întrucât ar fi fost excluşi.

Cristian Diaconescu: Sub preşedinţia mea, PMP nu va reprezenta accesoriu la gentuţa niciunui partid politic

La rândul său, Cristian Diaconescu a declarat duminică la Iaşi că nu acceptă ca PMP să reprezinte un accesoriu la gentuţa nici unui partid politic, adăugând că va lupta împotriva deciziilor luate la spriţ sau în cadrul unor diverse asocieri profitabile financiar.

„Sub preşedinţia mea, PMP nu va reprezenta accesoriu la gentuţa niciunui partid politic. Nu am acceptat şi nu voi accepta poziţia de faţadă în spatele căreia să se manifeste foşgăiala unora sau altora în speranţa de a se lipi la un loc în viitor. Cozile îmbârligate pe sub masă, mai ales la nivel local, reprezintă o ameninţare la ceea ce înseamnă sănătatea sistemului politic românesc. Ce se convine la spriţ sau în diverse asocieri profitabile financiar nu reprezintă un argument şi voi lupta împotriva acestui tip de atitudine”, a declarat Cristian Diaconescu.

Totodată, Cristian Diaconescu a precizat că nu va pleca din PMP şi că îşi va continua activitatea, după ce a depus jurământul de credinţă în momentul în care a primit votul membrilor partidului.

„Liderul PMP este unul singur: Cristian Diaconescu. Când oricine altcineva se erijează în gestionarea intereselor unui partid şi trimite note prin care dă afară consilieri, în momentul acela avem o problemă. Vom discuta cu colegii noştri acest lucru. Trebuie să ne trezim rapid la realitate, iar alături de noi să rămână numai oamenii de caracter”, a mai afirmat Diaconescu.