Actual

Breaking: Director bancar, prins că fura din seiful instituției. S-a dat de gol într-un mod prostesc

Director bancar, prins că fura din seiful instituției. S-a dat de gol într-un mod prostesc
Arhivă

Fostul director al unei filiale bancare din București, Bogdan Cărăușu, fiind găsit vinovat pentru delapidare, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel București

Bogdan Cărăușu a intrat singur în camera tezaurului

Fostul director a fost acuzat că a intrat singur în camera tezaurului, de unde a furat 40.000 de euro și 100.000 de lei.

În data de 29 aprilie 2021, în momentul în care angajații societății de transport valori s-au prezentat pentru a ridica numerarul existent în agenția bancară, a fost descoperită lipsa banilor din seif.

Dovezile în baza cărora a fost acuzat fostul director bancar

În momentul constatării acestui fapt, a fost demarată o anchetă internă, fiind vizionate în primul rând imaginile surprinse de camerele de supraveghere în încăperea unde se afla tezaurul unității bancare. Înregistrările video au arătat faptul că șeful agenției a intrat singur în camera unde se afla seiful, deși regulamentul bancar prevedea ca în acea zonă cu regim special să intre în același timp două persoane autorizate în acest sens, citează ziare.com

Paltonul l-a dat de gol

Felul în care era îmbrăcat în momentul în care se presupune că a sustras banii din seif, a atras atenția colegilor si șefilor săi. În ciuda faptului că în clădire era cald, directorul purta peste sacou și un palton.

Astfel, se pare că paltonul a servit drept ascunzătoare pentru teancurile de bani deoarece directorul a fost surprins introducând un obiect pe care l-a luat din seif în buzunarul interior al paltonului.

Bogdan Cărăușu a negat acuzațiile care i-au fost aduse

În fața anchetatorilor, fostul director bancar a negat că el ar fi autorul delapidării, invocând faptul că o asemenea sumă de bani nu ar fi încăput într-un buzunar de haină, dar instanța nu i-a dat crezare.

Judecătorii au spus:

”De remarcat este şi faptul că inculpatul numai atunci când intra singur în camera tezaurului se îmbrăca peste sacoul pe care îl purta în mod obişnuit în interiorul agenţiei cu acel palton/pardesiu cu care apare şi în imaginile video, neputând exista o explicaţie pertinentă pentru gestul său, raportat cel puţin la anotimpul în care s-au petrecut evenimentele, la sfârşitul lunii aprilie 2021, când nu este frig, mai ales la interior”.

Totusi, se pare că Bogdan Cărăușu ar fi recunoscut în fața superiorilor că a avut necazuri financiare din cauza unei tranzacții nereușite în domeniul imobiliar, de pe urma căreia s-a ales cu o pagubă importantă.

”Nu a putut instanţa să nu aibă în vedere şi duplicitatea inculpatului care a recunoscut numai verbal, în faţa superiorilor săi însuşirea banilor din gestiune, crezând, în mod neîntemeiat, că va scăpa de răspunderea penală dacă va proceda în această modalitate”, se arată în motivare.

Care a fost decizia instanței

Pentru fapta săvârșită, Curtea de Apel București a decis ca Bogdan Cărăușu să fie condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și să muncească 100 de zile în folosul comunității – fie la D.G.A.S.P.C Sector 1 sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 1, drept pedeapsă suplimentară.

De asemenea, judecătorii au dispus menținerea sechestrului asigurător asupra averii fostului director de bancă în scopul de a recupera prejudiciul de 100.000 lei și 40.000 de euro.