Lifestyle

Directorul ANM anunţă condiţii meteo severe. Temperaturile vor fi de sub -16 grade

zăpadă, sursa foto capital
sursa foto arhiva companiei

Valul de ger intens și ninsoare va continua să afecteze România în zilele ce urmează, anunță directorul ANM, Elena Mateescu. Cu ravagii deja înregistrate în unele zone ale țării, unde drumurile au fost închise și școlile au suspendat activitățile, impactul condițiilor meteorologice extreme se va menține.

Este important ca locuitorii să fie pregătiți pentru continuarea acestor condiții meteo extreme. Românii trebuie să adopte măsuri corespunzătoare pentru a face față frigului intens și ninsorilor abundente în perioada imediat următoare.

Directorul ANM a oferit detalii despre persistența gerului și a ninsorilor.  „În această dimineață am înregistrat cele mai coborâte valori de temperatură din acest episod autentic de iarnă. Au fost  -19 grade la Negrești, -7 grade la București (Băneasa), -8 grade la Afumați.

Vremea va fi rece și în următoarele zile. Astăzi, contăm pe maxime de cel mult -6 până la 4 grade. De asemenea, urmează o noapte geroasă, cu valori de temperaturi spre -15 chiar -16 grade Celsius, în special în zonele estice și centrale ale țării.

Pe parcursul zilei de joi, vor mai crește ușor temperaturile, la nivelul maximelor diurne, între 0 până la 6 grade, însă vineri și sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât minimele înregistrate pe parcursul nopților se vor situa între -10 și -15, în zonele centrale, nordice și estice ale țării, până la -7 grade, în zonele mai joase de relief din sudul și sud-estul teritoriului”, a spus Elena Mateescu, potrivit Antena3.