Lifestyle

Discovery Channel, maraton de episoade emblematice

Discovery Channel, maraton de episoade emblematice. Începând din această săptămână, Discovery Channel te invită să explorezi cele mai mari dileme ale Universului și efectele celor două virusuri atât de răspândite, gripa și ebola.

Urmează un adevărat maraton de episoade emblematice: „Cum funcționează Universul’, „Morgan Freeman în spaţiu’ sau „Ucigașii invizibili”.

Cum funcționează Universul (luni – vineri, ora 11:00)

Ce evenimente esențiale s-au produs în prima secundă după Big Bang? Cum au apărut Jupiter și Saturn, acești giganți formați din gaze? Ce condiții și evenimente ar putea provoca dispariția rasei umane? Cum s-a format Soarele – steaua sistemului nostru solar? Cum s-ar putea produce și cum ar arăta sfârșitul Universului? Combinând opinii ale experților cu imagini extraordinare, generate pe computer, episoadele din fascinanta serie Cum funcționează Universul? apelează la astronomia modernă pentru a dezvălui mecanismele interne ale spațiului cosmic: stelele, planetele, galaxiile, găurile negre și altele.

 Morgan Freeman în spaţiu (luni – vineri, ora 16:00)

Serie documentară în care actorul Morgan Freeman va căuta răspunsuri la unele dintre cele mai mari întrebări ale omenirii. Fiecare episod încearcă să răspundă la câte o întrebare fundamentală privind spaţiul cosmic, printre care: „Ce s-a întâmplat înainte de marele început?’, „Suntem singuri în Univers?’, „E posibil să călătorim în timp?’ sau „Cum am ajuns aici?”.

Ucigașii invizibili (duminica, ora 20:00)

Documentarul  prezintă o călătorie în jurul lumii prin care telespectatorii vor înțelege modul în care virusurile au influențat sănătatea și istoria, impactul biologic și social pe care îl au asupra societății globale și munca dusă împotriva lor. Cele două episoade sunt:

Gripa (duminică, 22 martie)

Un documentar care caută să descopere impactul puțin înțeles al acestui virus aflat în continuă evoluție, adesea subestimat de oameni ca fiind doar o rudă a simplei răceli. Această parte a documentarului tratează pandemia care a avut loc în urmă cu o sută de ani. Pe atunci nu existau vaccinuri. Datorită progreselor medicale, în ziua de astăzi milioane de oameni de pe planetă au acces la vaccinuri antigripale, la prețuri accesibile.

Ebola (duminică, 29 martie)

Un documentar care examinează unul dintre cele mai periculoase virusuri din lume. Răspândit prin contactul fizic cu fluidele corpului infectat, el transformă compasiunea umană într-o vulnerabilitate care atacă pe oricine încearcă să aibă grijă de bolnavi. Episodul analizează modul în care a izbucnit o adevărată „furtună epidemiologică perfectă’ în Africa de Vest, în 2014, într-un spațiu unde practicile culturale, lipsa infrastructurii de sănătate publică și o mobilizare globală lentă au contribuit la dezvoltarea celui mai periculos focar de Ebola din istorie.

Timp de două ore, în fiecare zi de luni până vineri, și câte o oră în fiecare duminică, Discovery Channel este alături de telespectatori cu informații despre cele mai actuale probleme ale omenirii.