Lifestyle

Dispare PARACETAMOLUL din farmacii?

Dispare PARACETAMOLUL din farmacii? În contextul pandemiei de coronavirus, paracetamolul a devenit unul dintre cele vândute medicamente. În urma unei discuții cu farmaciștii, profesorul Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, anunță raționalizarea Paracetamolului.

„Deși este fără prescripție medicală, am stabilit cu colegii farmaciști să nu elibereze mai mult de un flacon, două flacoane/cutii maximum, astfel încât să reușim să asigurăm pentru populație cantitatea de Paracetamol. O raționalizare, astfel încât să ajungă la cât mai multă lume, mai ales pentru cei care au nevoie de el”, a declarat Lupuleasa, pentru Realitatea Plus.

„Există și alte produse utile pentru această perioadă”

”Pe de altă parte, vreau să anunț că am discutat cu o serie întreagă de producători din România, care fac în momentul de față Paracetamol, și au materie primă, au în stoc produs finit, însă nu în cantități foarte mari. Dacă se vor încerca plafonări ale prețurilor, s-ar putea ca criza în loc să se rezolve să devină și mai mare.

De asemenea, există și alte produse care conțin pe lângă Paracetamol și alte produse care mai au și alte substanțe extrem de utile pentru această perioadă. După o discuție cu farmaciștii, pacienții pot pleca cu un produs care să aibă și 500 mg de Paracetamol, pe formularea respectivă”, a mai declarat Dumitru Lupuleasa.

Oamenii au înțeles că Paracetamolul este recomandat în combaterea simptomelor apărute în infecția cu noul coronavirus și au cumpărat cantități mari. Prin urmare, acest medicament se găsește tot mai greu în farmacii.