Social

DNA: 33 de dosare deschise pe durata stării de urgență

DNA: 33 de dosare deschise pe durata stării de urgență. Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, a anunțat că „Direcția Națională Anticorupție instrumentează 33 de dosare deschise pe durata stării de urgență”. El a precizat în cadrul unei conferințe online că sunt vizate persoane importante din instituțiile cu rol în achizițiile de echipamente și materiale sanitare.

„Mie mi se par mult mai grave infracţiunile săvârşite în contextul unei pandemii decât într-un alt context, normal. Infracţiunile de corupţie sunt grave şi ne vom face datoria, indiferent de cine este vorba în aceste dosare.

Nu urmărim greşelile sau nevinovăţiile, ci urmărim infracţiunea intenţionată. Infracţiunile de corupţie se săvârșesc /…/. Noi nu ducem o luptă împotriva unei corupţii /…/ şi împotriva unor oameni care îşi fac datoria. Ci împotriva unor persoane care profitând de această situaţie vor să se îmbogăţească, în dauna sănătăţii cetăţenilor şi chiar a vieţii acestora”, a mai declarat Crin Bologa, conform RADOR.

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a mai declarat că se fac audieri, se ridică acte și înscrisuri de la firme private și autorități ale statului în aceste cauze.

Șeful DNA a arătat că alte dosare mai sunt și în atenția direcțiilor teritoriale ale parchetului antimafie.

„Sesizările pe care l-am văzut se referă la sute de milioane de lei. La nivelul serviciilor teritoriale există și dosare care se referă la alte instituții decât cele centrale. Avem dosare și cu privire la achiziții din teritoriu. Verificăm achizițiile publice făcute la nivelul ministerelor, dar și la nivel local, descentralizat”, a mai precizat Crin Bologa.