Info Actual

Info Actual > Showbiz > Doliu in teatrul romanesc! A murit un indragit actor din Romania
Showbiz

Doliu in teatrul romanesc! A murit un indragit actor din Romania

Doliu in teatrul romanesc! A murit un indragit actor din Romania

Doliu in teatrul romanesc. A murit un indragit actor din Romania! Artista Mirela Oprisor este cea care a facut anuntul trist.

Artista Mirela Oprișor a anunțat pe pagina sa de Instagram că actorul Constantin Drăgănescu a încetat din viață, la vârsta de 84 de ani.

Doliu in teatrul romanesc: „Dumnezeu să te odihnească! Vei rămâne mereu în inima mea”, a scris Mirela Oprișor.

Născut în anul 1936 la Constanța, Constantin Drăgănescu a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1961 (secția actorie, clasa George Dem Loghin).

Si-a început cariera artistică pe scenele teatrelor din Constanța și Piatra Neamț

Constantin Drăgănescu și-a început cariera artistică pe scenele teatrelor din Constanța și Piatra Neamț pentru ca puțin mai târziu să se angajeze la Teatrul Bulandra.

În total, zece ani de teatru după care, în 1971, a venit și prima prezență pe marele ecran, grație unui mic rol în filmul lui Manole Marcus, Puterea și adevărul. De altfel, de numele lui Manole Marcus s-a legat primul deceniu de carieră cinematografică a actorului, această primă experiență fiind urmată de alte două roluri în filme realizate de același regizor, Departe de Tipperary (1973) și Actorul și sălbaticii (1975), precum și de un rol în ultimul film pe care avea să-l facă Marcus, cu numai cinci ani înainte de deces, Marea sfidare (1989).

Regizorii cu care a colaborat actorul

Anii ’80 – ’90 au adus o diversificare vizibilă în ceea ce privește regizorii cu care a colaborat actorul, în filmografia sa apărând titluri realizate de cei mai importanți autori români de înainte și de după Revoluție: regretații Lucian Bratu (Angela merge mai departe) și Alexandru Tatos (Secvențe, Secretul armei secrete), Mircea Daneliuc (Glissando, A unsprezecea poruncă), Lucian Pintilie (Balanța, Niki Ardelean, colonel în rezervă ) Nae Caranfil (È pericoloso sporgersi, Asfalt tango, Filantropica), Dan Pița (Omul zilei), Radu Mihăileanu (Trenul vieții, Concertul), potrivit antena3.ro