Actual Showbiz

Doliu uriaş în lumea muzicii internaţionale. Coolio, celebrul rapper, producător de muzică, actor a murit la 59 de ani

Doliu uriaş în lumea muzicii internaţionale. Coolio, celebrul rapper, producător de muzică, actor a murit la 59 de ani

Coolio, celebrul rapper, producător de muzică și actor câștigător de Grammy, cunoscut pentru hitul său din 1995 „Gangsta’s Paradise”, a murit miercuri la vârsta de 59 de ani. Coolio a fost găsit mort în casa unui prieten şi nu s-au găsit urme de droguri.

Doliu uriaş în lumea muzicii internaţionale. Coolio, celebrul rapper, producător de muzică, actor a murit la 59 de ani

Vechiul său manager, Jarel Posey, a confirmat vestea pentru Variety, precizând că Coolio a murit în jurul orei locale 17:00. Potrivit TMZ, Coolio a fost găsit mort în casa unui prieten.

Nu au fost găsite droguri la faţa locului

Surse din rândul forțelor de ordine, citate de TMZ, au afirmat că nu au fost găsite droguri sau accesorii pentru droguri la locul morții lui Coolio. O autopsie și un test toxicologic vor fi efectuate, pentru a determina cauza oficială a morții.

Paramedicii au fost chemați într-o casă din Los Angeles pentru o urgență medicală și, la scurt timp după ce au ajuns acolo, au declarat decesul muzicianului.

Medicii suspectează că celebrul Coolio a murit după ce ar fi suferit un stop cardiac. Cauza oficială a morții nu a fost încă stabilită oficial.

Coolio, un simbol al rap-ului anilor ’90

Coolio a devenit un nume al scenei rap din Los Angeles în anii ’90, după ce a lansat piesa „Gangsta’s Paradise” pentru filmul din 1995 „Dangerous Minds”, cu Michelle Pfeiffer în rol principal.

Melodia a devenit rapid una dintre cele mai populare melodii rap din toate timpurile, ajungând în topul Billboard Hot 100 timp de trei săptămâni și terminând 1995 ca single-ul nr. 1 al acelui an în Statele Unite.

În 1996, „Gangsta’s Paradise” a fost nominalizat pentru înregistrarea anului și cea mai bună performanță rap solo la Premiile Grammy, Coolio câștigându-l pe cel din urmă.

Vestea morţii artistului a tulburat-o şi pe Michelle Pfeiffer.

„Cu inima frântă să aud de trecerea în neființă a artistului talentat @coolio. O viață tăiată cu totul prea scurtă. După cum unii dintre voi știți, am fost suficient de norocoasă să lucrez cu el la Dangerous Minds în 1995. A câștigat un Grammy pentru cântecul său genial de pe coloana sonoră – care cred că a fost motivul pentru care filmul nostru a avut atât de mult succes. Îmi amintesc că era doar grațios. 30 de ani mai târziu încă mă trec fiorii când aud cântecul. Trimițând dragoste și lumină familiei sale. Odihnește-te în putere, Artis Leon Ivey Jr.”, a scris Michelle Pfeiffer pe instagram.

http://

Potrivit paginii sale de IMDb, Coolio avea trei filme în lucru

Pe numele său Artis Leon Ivey Jr., Coolio s-a născut la 1 august 1963 în Pennsylvania, apoi s-a mutat în Compton, California, unde s-a alăturat grupului hip-hop WC și Maad Circle în 1991. Câțiva ani mai târziu, în 1994, Coolio a semnat cu Tommy Boy Records și și-a lansat albumul de debut „It Takes a Thief”.

Catapultat de single-ul său principal „Fantastic Voyage”, „It Takes a Thief” a ajuns pe locul 8 în topul Billboard Hot 200 și a fost certificat cu platină.

Un actor talentat, de asemenea, Coolio a apărut în zeci de filme și emisiuni TV de-a lungul carierei sale. El a jucat ca actor în spinoff-ul TV „Dangerous Minds” (1996), „Sabrina the Teenage Witch” (1996), „Batman & Robin” (1997), „The Nanny” (1998), „Tyrone” (1999), „Midnight Mass” (1999), „Charmed” (2002), „Star-ving” (2009), „Futurama” (2001, 2010) și „Gravity Falls” (2012).

Potrivit paginii sale de IMDb, Coolio avea trei filme în lucru.

Păţăniile lui Coolio în România. În 2012, artistul a concertat în Mamaia şi Bucureşti

Gest incredibil al lui Coolio, care, în octombrie 2012, a concertat într-un club din staţiunea Mamaia. El a plecat din hotelul unde a fost cazat cu băutura în valoare de 700 de euro, ascunsă într-o faţă de pernă.

Coolio fusese chemat să cânte într-un club din staţiunea Mamaia.

În schimbul unui onorariu de 10.000 de euro, Coolio şi trupa sa au urcat pe scenă pentru aproximativ 30 de minute, după care rapperul a revenit în hotelul unde era cazat.

Acolo, organizatorii concertului i-au pus la dispoziţie, conform contractului, băuturi alcolice, sucuri, apă minerală şi un borcan de miere.

După câteva ore petrecute în camera de hotel, Coolio a cerut să fie dus în Bucureşti, unde avea de susţinut un alt concert. La ieşirea din hotel, rapperul nu s-a îndurat să se despartă de băutura pusă la dispoziţie de organizatori.

La concert, Coolio a arătat că-i place distracţia. Nici pe scenă, rapperul nu s-a putut dezlipi de sticla de şampanie. Şi pe toată durata concertului, Coolio şi-a dres glasul cu câte o gură de băutură.

În final, organizatorii concertului au rămas blocaţi în momentul în care l-au văzut pe rapper în fata hotelului, în braţe cu o fată de pernă plină cu sticle cu tequilla şi cu şampanie.

Conform informaţiilor primite de organizatori, se pare că solistul a repetat gestul şi în hotelul din Capitală, unde a fost cazat pentru încă o noapte. Un an mai târziu, 2013, Coolio s-a întors în România, la Timişoara.