Social

Dosar penal deschis pe numele lui Alexandru Cumpănașu!

Dosar penal deschis pe numele lui Alexandru Cumpănașu!

Alexandru Cumpănașu, acuzat de incitare la ură sau discriminare în cazul mesajelor de pe TikTok. Procurorii au deschis dosar penal!

Urmărirea penală in rem au început-o procurorii de la Parchetul Judecătoriei sectorului 4, pentru incitare la ură sau discriminare în cazul discuțiilor pe care Alexandru Cumpănașu le-a purtat în ultima perioadă cu persoanele care îl urmăresc pe Tik Tok. Urmărirea penală ”in rem” înseamnă că pentru moment procurorii analizează doar fapta săvârșită, fără a fi vizată și persoana.

Comunicatul apărut pe o rețea de socializare a Ministrului Public:

”Comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București. – începerea urmăririi penale in rem pentru incitare la ură sau discriminare.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem.

În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.

Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”.

Alexandru Cumpănașu acuzat că poartă discuții cu tentă sexuală cu minore, pe TikTok

Pe contul de Tik Tok al lui Alexandru Cumpănașu au apărut în ultimele zile mai multe mesaje în care le dă sfatul elevilor.

Alexandru Cumpănașu îi indeamnă pe elevi, în unele mesaje, să nu-și asculte profesorii. Postările care au provocat indignare în spațiul public sunt în special cele în care, Alexandru Cumpănașu face referiri cu conotații sexuale, în discuții video cu minore, potrivit Wowbiz.